Ekonomi

Emekliler, sevinçten uykunuz kaçacak! Bayram ikramiyesine okkalı zam yolda! Kaç TL oluyor?

Emeklilerin bayramı rahat geçirmelerini sağlayan bayram ikramiyesinde bu yıl ne kadar zam olacağı merakla bekleniyor.  Ankara kulislerinden gelen haberler bu yıl bayram ikramiyesine okkalı bir zam geleceği yönünde. Peki emekli ikramiyesi kaç TL olacak?Kısıtlı bütçeyle ay sonunu çıkarmaya çalışan emekliler için bayram ikramiyesi, bir ihtiyaçlarını karşılayacakları toplu paraya sahip olmak ve bayramı rahat geçirmek anlamına geliyor

  

 

 

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı için yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesini pek çok emekli dört gözle bekliyor. Kısıtlı bütçeyle ay sonunu çıkarmaya çalışan emekliler için bayram ikramiyesi, bir ihtiyaçlarını karşılayacakları toplu paraya sahip olmak ve bayramı rahat geçirmek anlamına geliyor.

Peki bu yıl emeklilere verilecek bayram ikramiyesine zam geldi mi? Emeklilerin bayram ikramiyesi kaç TL olacak? Bayram ikramiyeleri hangi tarihte ödenecek? İşte detaylar…

Asgari ücrete, memurlara ve emeklilere yeni yılda gelen maaş zamlarının ardından milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin de bu yıl zamlı ödenmesi umudunu taşıyor.  Bayram ikramiyesine zam gelip gelmeyeceği, ne zaman ödeneceği araştırılıyor.

Peki emeklilerin bayram ikramiyesi zamlandı mı? Emekli bayram ikramiyesi kaç TL?

Bayram ikramiyesine zam yapılmasına ilişkin emekliler büyük beklenti içinde.  Mart ayı sonunda başlayacak Ramazan Ayı’nın ardından, Ramazan Bayramı nisan ayında kutlanacak.  Normal şartlarda zam gelmemesi halinde emekli bayram ikramiyeleri 1.100 TL olarak ödeniyor.

ZAM BEKLENTİSİ YÜKSEK

Ancak yıl başında maaşlara yapılan yüzde 30’luk zammın ardından beklenti yüksek. Pek çok emekli ikramiyeye zam yapılması talebini dillendiriyor.

Asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılan zammın ardından emekli maaşlarına da zam yapılmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına yönelik düzenlemeyi, "En düşük emekli maaşı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltiliyor. Emekli ve memur maaş artış oranını yüzde 30'a kadar yükseltebileceğimiz imkanlar sağladık” sözleriyle duyurmuştu.

Şimdi milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerine de zam yapılacağı müjdesini bekliyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere 2  kez bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Bu yıl Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı ise 29 Haziran - 2 Temmuz tarihlerinde olacak.

2023 yılı  Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin ise bu tarihlerden bir hafta önce yapılacağı öngörülüyor.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ TL OLACAK?

Emeklilerin beklediği müjdeli haberde son gelişmeler ise şöyle… Ankara kulislerinde bu yıl bahar aylarında seçim olması nedeniyle emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerine okkalı bir zam yapılacağı  konuşuluyor.

3 BİN LİRA TELAFFUZ EDİLİYOR

Kısadalga.net yazarı Mehmet Çetingüleç’in aktardığına göre,  iktidar seçimlere farklı kesimler gibi emeklilere, hemen öncesindeki bayramlarda ödenecek bayram ikramiyesine zam yaptıktan sonra girmeyi hedefliyor.

Ankara kulislerinde konuşulan “ham bilgi”lere yazısında değinen Mehmet Çetingüleç,  şu an 1.100 lira olarak ödenen emekli ikramiyelerinin 2.500 ila 3.000 liraya çıkarılacağını kaydetti.

Çetingüleç, ayrıca asgari ücrete yüzde 10, emeklilere yüzde 10-20 arasında ek zam yapılmasının da gündemde olduğu müjdesini verdi.