Ekonomi

Emekliler yeni yılda ne kadar zam alacak? Yılbaşında emekli maaşları ne kadar olacak? İşte 4A, 4B, 4C zam tablosu!

Emekliler, yeni yılda ne kadar zamlı maaş alacaklarını araştırıyor. İşte emeklilerin 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur zam maaş tablosu!Emeklilerin tüm dikkati yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zamlarda

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yeni yılda alınacak olan maaş tablosunu araştırıyor. Emeklilerin tüm dikkati yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zamlarda. SSK-SGK Bağ-Kur emeklileri için zam tarifesi masaya yatırıldı. İşte zamlı maaş konusuna dair araştırılan ayrıntılar…

EMEKLİLERE ZAM NE KADAR 2023?

Yaklaşık olarak 14 milyon emekli için maaş zammı hesaplamasının sonuna gelindi. SSK-SGK ve Bağ-Kur emekli maaşları netliğe kavuştu. Emekli maaşı zammı hesaplamasına 5 aylık enflasyon oranı ile birlikte başlandı. 1 Ocak 2023 yılından itibaren de 4A, 4B ve 4C emeklilik planlarına göre artışın yüzde 14'ü aşacağı kesinlik kazanmış oldu.

Açıklanan 5 aylık enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ Kur'da emekli maaşları yeni yılda yüzde 14.05 olacak. Bu hesaba Aralık ayı enflasyonu eklenir. Bu sebepten dolayı kesin 6 aylık büyüme oranı belirlenmektedir. Maaş artış tahminlerinde yıl sonu enflasyon hesapları öne çıkıyor. Orta vadeli planda 2022 yılı için enflasyon tahmini yüzde 65 olarak gerçekleşti. Tahmin gerçekleşirse yılın ikinci yarısında maaşlara yüzde 15,91 zam yapılacak. Memurlar ve emekli memurlar da enflasyon farkında yüzde 16,99 alıyor. Başka tahminde de merkez bankasının yılsonu enflasyon tahmini öne çıkıyor. Yüzde 65,2 tahmini doğru çıkarsa 2023 yılı büyüme oranı yüzde 16,05 olacaktır aynı şekilde 10 puanlık artışın, enflasyona dayalı bir zam yeterli olmadığı için çoğu kez emeklilere verildiği ortaya çıkmaktadır.

Artan emekli maaşlarının Ocak ayından itibaren ödeneceği biliniyor. Enflasyondaki artışa ek olarak emeklilerin maaşlarına sosyal yardımlardan pay verilmesi gerekiyor, bu durumda emekli maaşı artışı yüzde 24'ü geçme ihtimali yüksek.  Ancak, maaş provizyonları hakkında daha fazla bilgi verilmedi. En az 3.500 TL emekli maaşı olan emeklinin yeni düzenlemeye göre en az yüzde 30 zam alması bekleniyor.

Türk bankaları tehlikede! Risk uyarısı yapıldı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Böyle bir indirim duyulmadı! Tuvalet kağıdı 1 TL yetişen alıyor! İşte son gün!