03 / 05 / 2024

Emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi komisyondan geçti!

Emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi komisyondan geçti!

Milyonlarca emeklinin dört gözle başladığı bayram ikramiyesinin 3 bin Türk Lirası'na yükseltilmesini öngören madde komisyondan geçti.



Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesinin 3 bin Türk Lirası'na çıkartılmasını öngören düzenleme, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Sözcü'nün aktardığı detaylara göre TBMM Adalet Komisyonu’nunda, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine geçtiğimiz gün başlanmıştı.

Kamuoyunda ‘8. yargı paketi’ şeklinde bilinen  43 maddelik torba kanun teklifi, milyonlarca emekli vatandaşa Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen 2 bin Türk Lirası ikramiyenin 3 bin Türk Lirasına yükseltilmesi düzenlemesini de kapsıyor. Komisyonun dün de süren toplantısında emekli vatandaşlara verilecek olan ikramiyelerin 3 bin Türk Lirası'na yükseltilmesini öngören 39. madde kabul edildi.

Emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi komisyondan geçti!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndan kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından emekliler, artış yapılan ikramiyeyi Ramazan ve Kurban bayramlarında 3 bin TL olarak alacak.

Peki SSK ve Bağkur emeklilerinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri hesaplara ne zaman yatırılacak? EYT'liler emekli bayram ikramiyesinden yararlanacak mı? İşte emekli bayram ikramiyesi ile ilgili olarak pek çok kişi tarafından merak edilen o detaylar...


EYT, SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Merakla beklenen Ramazan Bayramı bu sene 10 Nisan tarihi itibarıyla başlayacak. Verilen detaylara göre bu kapsamda da emekli bayram ikramiyelerin 1-9 Nisan 2024 tarihleri aralığında ödenmesi bekleniyor. 


EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYE ALACAK MI? 

SSK, Bağkur emeklilerinin merakla beklediği zamlı bayram ikramiyelerinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi vermiş olan EYT’liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanmış olan diğer sigortalılar Ramazan Bayramı'nda yararlanmış olacak. Emeklilik dilekçelerini 1 Nisan 2024 tarihinden sonra verenler bu 2024 yılı Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak.

Kurban bayramı bu sene haziran ayına denk geliyor ve bu kapsamda emeklilik dilekçesini 1 Nisan – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında veren EYT’liler Kurban Bayramı’nda zamlı ikramiye alabilecek.

 

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

ABD mortgage faizi iki ay sonra yeniden yükseldi 


Geri Dön