Kent Haberleri

Emeklilere 7 maaş faizsiz kredi ve 3 maaş avans müjdesi seçim öncesi gündemde!

Emeklilere faizsiz kredi ve avans müjdesi! Seçim öncesi hükümetten somut adımlar geldi. İşte ayrıntılar... Geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen kamu bankalarına yedi maaşa kadar faizsiz kredi ve üç maaş avans verilmesi konusunda bu yıl somut adımlar atılması bekleniyor

Seçime sadece günler kala milyonlarca emekli yeni mesajlar alıyor. Geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen kamu bankalarına yedi maaşa kadar faizsiz kredi ve üç maaş avans verilmesi konusunda bu yıl somut adımlar atılması bekleniyor. İşte emeklilere faizsiz kredi ve avansta son gelişmeler...

Yaklaşan 2023 genel seçimlerine az bir süre kala, son anketlerde AK Parti'nin oy düşüşü yaşaması sonucu hükümet, yeni ekonomik destek paketlerini devreye sokmaya başladı. Bu kapsamda, 2016 yılından bu yana gündemde olan emeklilere 7 maaş faizsiz kredi ve 3 maaş avans kredisi konusu da yeniden gündeme geldi. AK Parti hükümeti, 3600 gösterge sonrası EYT yasasıyla vatandaşları emekli etmeye devam ederken, seçim ekonomisi de seçim saatine kadar devam edecek.

EMEKLİLERE 3 MAAŞ AVANS VE 7 MAAŞA VARAN FAİZSİZ KREDİ!

Son dönemde, yüksek enflasyon nedeniyle maaş promosyonları emekliler için büyük önem arz ediyor. En yüksek maaş promosyonu şu an için 8 bin 500 TL olarak belirlendi. Bu arada, ekonomik krizden en çok etkilenen emekliler için hükümetin özel çalışmaları olduğu ve 2016 yılından bu yana gündemde olan 3 maaş avans ve 7 maaşa varan faizsiz kredi konuları yeniden gündeme geldi. Çalışmaların başlayabileceği belirtiliyor.

 

EMEKLİLERE FAİZSİZ KREDİ GELECEK Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda emeklilerin bütçelerini rahatlatmak için sıfır faizli ihtiyaç kredisi kampanyaları düzenleniyordu. Bu kampanyalarda, emekli aylıklarının 10 katına kadar kredi verilmesi planlanıyordu ve aylık taksit ödemeleri emekli maaşlarının alındığı banka üzerinden otomatik olarak yapılacaktı. Ancak özel bankalar ile hükümet arasında anlaşma sağlanamadı ve bu nedenle kamu bankaları devreye girdi.

EMEKLİYE 10 MAAŞ FAİZSİZ İHTİYAÇ KREDİSİ!

Emeklilere yönelik faizsiz kredi imkanı hakkında kulis haberleri devam ediyor ve seçimlerden sonra bu konuda yeni bir karar alınması bekleniyor. Özel bankalarla yapılan çalışmalarda anlaşmaya varılamamış olsa da, kamu bankalarının 3 maaş avans ödemesi konusunda özel bir çalışma yapabileceği belirtiliyor.

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?
Uzman İslam Memiş'ten yatırımcılara seçim uyarısı: ''Ani fiyat hareketlerine karşı hazırlıklı olun!''
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 4.336 TL para! Banka hesaplarınızı kontrol edin!