Ekonomi

Emeklilere 9500 TL ödeme! Tüm emekliler bundan yararlanabilecek!

Emeklilerin yüzünü güldürecek olan açıklama nihayet geldi. Bu haberle emekliler muradına erecek. Emeklilere 9500 TL ödeme yapılacak. Peki bu ödemeden tüm emekliler mi faydalanacak?Bu konuşmalara yönelik olay rakamlar da açıklandı

Emekli maaşları, yeni yasalaşan EYT ile çok yoğun olarak konuşulmaya başlandı. Bu konuşmalara yönelik olay rakamlar da açıklandı. Her emeklinin faydalanacağı 9500 TL verilecek. Bu olay ödeme hakkında açıklamalar haberimizin devamında sizlerle...

 

9500 TL ödemeden kimler faydalanacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar için çok kısa bir süre öncesinde EYT yasası yürürlüğe girdi. Bu yasa ile milyonlarca kişi emekli olarak hayallerine kavuştu. Emekli olan kişiler için ise ne kadar maaş alacakları konusu gündem oldu. EYT ile emekli maaşlarında da zamma gidildi. 2023 yılına girilmesi ile birlikte emekli maaşları en düşük 5500 TL olarak belirlenmişti. Fakat bu zam emekliler için yetersiz bulundu. Geçim problemleri yaşadığını söyleyen emekliler için yeni bir açıklama gelerek yeniden zam yapıldı.

2023 yılının seçim yılı olması nedeni ile de en düşük emekli maaşı 7500 TL olarak hesaplandı. Bu zam emeklileri oldukça mutlu ederken bayram ikramiyesi de açıklandı. 2000 TL olarak belirlenen bayram ikramiyesi ile en düşük seviyeden maaş alan bir emekli nisan ayında 9500 TL alacak. Emeklilerin hesaplarına ikramiyelerle birlikte maaşları da zamlı seviyeden yatırılacak.

 

 

Bayram ikramiyesi yatmaya başladı mı?

2023 yılı için bayram ikramiyesi zammı kısa bir süre önce açıklandı. Açıklamaya göre 2022 yılında 1100 lira olan bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı'nda 2000 TL olarak yatırılacak. Bu açıklamanın ardından ise bayrama da az bir süre kalmasından dolayı hesaplara ikramiyenin ne zaman yatırılacağı merak edilmeye başlandı. Yapılan açıklamalara göre emeklilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre hesaplarına ikramiyeler yatırılacak. Nisan ayının en geç 15'ine kadar bu ikramiyelerin yatırılacağı duyuruldu. Yeni emekli olan ya da SGK BAĞ-KUR emeklisi fark etmeden herkes bu ikramiyeden faydalanabilecek. Geçen yıla oranla 900 TL daha fazla ikramiye emeklilerin olacak. 

ING Bank'tan müjde gibi promosyon! Emekliler bu habere mutlaka bakın

Garanti bankası durmak bilmiyor! İşte akılları baştan alan promosyon güncellemesi

Emeklilere resmen son dakika müjdesi! Bayram ikramiyeleri 8 bin 500 TL mi olacak? Hemen bu açıklamaya bakın!