Kent Haberleri

Emeklilere bayram müjdesi! İkramiyelere gelen zam ağızları açık bıraktı

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ile beraber emekli vatandaşlarına zam yapılacağı günlerdir konuşuluyordu. Müjdeli haber geldi ve enflasyonunda etkisi ile emekli maaşlarına zam yapıldı. İşte detaylar.Uzun bir zaman gündem olan maaş zammı üzerine emekli vatandaşlara ve memur vatandaşlara yüzde 30 zam yapıldı

2023 senesine girilmesiyle beraber asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşlarına büyük miktarda zam yapıldı. Uzun bir zaman gündem olan maaş zammı üzerine emekli vatandaşlara ve memur vatandaşlara yüzde 30 zam yapıldı.

Yapılan zam akabinde ise emekli vatandaşların aklında birçok soru işareti var. Ramazan Bayramı'nda çok az bir zaman kala emekli vatandaşlar ikramiye zammını araştırmaya başladı. Emekli ikramiye zammında nasıl bir farklılık yaşanacağı emeklilerin merak konusu oldu.

Emekli ikramiyesinde beklenen zam hususunda her geçen gün gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Emekli İkramiyesine gelecek zamma dair birçok öngör var.

 

Emekli İkramiyelerine Zam Gelecek Mi?

Emekli vatandaşlara enede iki kere verilmek üzere Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nda ikramiye hesaplarına gönderiliyordu. Daha önceki enelerde 1.000 TL  olan emekli ikramiyesi son gelen zam ile beraber 1.100 TL'ye çıktı. Ancak enflasyon ve hayat pahalılığının yükselmesi ve 2023 senesinden emekli maaşının
 yüzde 30 zamlanmasıyla emekliler ikramiye zammını akıllara getirdi.

Senede iki kere verilen emekli ikramiyesi 1.100 TL üstünden toplamda 2.200 TL veriliyor. Asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı ile beraber gözler bu kez emekli ikramiyelerine çevrildi. Yapılan maaş zamları ile bareber emekli ikramiyelerinde nasıl bir değişikliğin meydana çıkacağı merak konusu oldu.

Emekli İkramiyeleri Ne Kadar?

2023 ile beraber yüzde 30'luk bir zam uygulamasının üstüne emekli maaşlarında zam yapılırken, emekli ikramiyelerinde ise yüzde 30'luk bir  ükseliş ile 1.430 TL ikramiye elde etme hakkına sahip olundu. Emeklilerin merakla araştırdığı konu ise henüz resmî kurumlardan bir ses çıkmamasındasn dolayı olduğu öğrenildi. 
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber gündem haline gelen ikramiye konusunun netlik kazanması için çalışmalar sürdürülüyor. Emeklilik ikramiyesine dair resmi kurumlardan detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.

 

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir

Hepsi burada'dan Şubat ayında çıldırdı! Seçili ürünlere 3.000 TL indirim yapıyor

Bakanlıktan arka arkaya destek açıklamaları geliyor! Tam 500 TL verecek