26 / 06 / 2024

Emeklilere bayram şoku! 50 bin emeklinin bayram maaşı kesildi! Bayramdan sonra bu emeklilere maaş yatmayacak! Acil bakın

Emeklilere bayram şoku! 50 bin emeklinin bayram maaşı kesildi! Bayramdan sonra bu emeklilere maaş yatmayacak! Acil bakın

50 bin emeklinin maaşıyla ilgili şok gelişme yaşandı. SGK, tarafından belirlenen listeye göre bu emeklilere bayram sonunda maaş yatmayacak. Emekliler hemen bakın...



Kurban Bayramı'nda 50 bin emeklinin maaşlarıyla ilgili flaş gelişme yaşandı. SGK tarafından usulsüzlük gerekçesiyle 50 bin kişinin maaşını kesildi. 

SGK'DAN EMEKLİ MAAŞI HAMLESİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının kesilmesiyle ilgili artan şikayetlerden sonra bilgi verdi. 
Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre yaklaşık 50 bin kişinin emekli maaşını kestiklerini belirten SGK yetkilileri, Kurban Bayramı'ndan sonra o emeklilerin maaşlarının yatmayacağını duyurdu. 

USULSÜZLÜK GEREKÇESİYLE MAAŞLAR KESİLDİ

SGK'nin aldığı yeni karardan sonra geçmişte usulsüz emeklilik hakkı elde edenlerin dosyaları incelemeye alınmaya başladı. SGK müfettişleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerin ardından usulsüzlük yaptığı belirlenen emeklilerin maaşları kesilerek hukuki süreç başlatılacak.

SGK'nın geliştirilen sistemle sahte sigortalar da görülebiliyor.  Sahte sigortalar, emeklilik için prim gün sayısını tamamlamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla kullanılan bir yöntem olarak görülüyor. Bu durumda kişiler, herhangi bir işte çalışmadıkları halde kendilerini çalışıyormuş gibi gösterip prim ödeyerek sisteme kayıtlarını oluşturuyor.

Emeklilere bayram şoku! 50 bin emeklinin bayram maaşı kesildi! Bayramdan sonra bu emeklilere maaş yatmayacak! Acil bakın

500 BİN TL'YE KADAR GERİ İADE ALINACAK

Sahte sigortalılığın belirlenmesi halinde emekli olan kişilerin ilk olarak emekli maaşları kesiliyor. Bununla beraber, önceki ödemelerin yasal faizi ile birlikte geri ödenmesi istennemkte. Geri ödenecek miktar kişiden kişiye değişmekle beraber uzun yıllar boyunca emekli maaşı alan bazı kişilerden 500 bin TL'ye kadar iade talep edilebiliyor.

TOPLAM PRİM GÜN SAYISINDAN DÜŞÜLECEK

Bu süreçte, sahte sigortalılık süresi de hesaplanarak kişinin toplam prim gün sayısından düşülecek. Öte yandan kişi, yeniden emekli olmak istediğinde eksik prim günlerini tamamlamak zorunda kalacak.

Çift maaş alanlara kötü haber geldi! AYM'den çift maaşlara iptal kararı!

Emekli maaş promosyonlarında Haziran güncellemesi! En fazla promosyon veren banka! Son dakika yeni rakamlar netleşti!


 


Geri Dön