Kent Haberleri

Emeklilere ek ödeme müjdesi geldi

Enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan emekli vatandaşların gözü kulağı temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Ancak bu zamdan önce emekli vatandaşlara yönelik bir müjde geldi. Vatandaşlar maaşlarına ciddi bir zam yapılması gerektiğini ifade ediyor

Enflasyon nedeniyle emekli vatandaşların geçim sorunuyla ilgili sıkıntıları da daha pekişti. Vatandaşlar maaşlarına ciddi bir zam yapılması gerektiğini ifade ediyor. Emekli vatandaşlarla ilgili durum bu şekilde devam ederken, ek ödeme müjdesi gelmesi biraz olsun emekli vatandaşları rahatlatacağa benziyor. 

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da sürekli olarak gündeme geliyor. Temmuz ayında yapılacak olan zammın henüz miktarı kesinleşmemiş olsa da bir başka haber emeklilerin oldukça ilgisini çekti. SSK, Bağ – Kur, memur emeklileri ve EYT’lileri kapsayan bu haber, emekli maaşlarına yapılacak olan ek ödemelerle ilgili.

Emekliler için ek ödeme yapacağını açıklayan Garanti Bankası, bu promosyon ödemesi ile müşterilerini memnun etmeyi hedefliyor. Yaklaşık olarak 6 bin 750 TL’ye varan bir ek ödeme planı oluşturan bankanın bu ödemesi ile Haziran ayında emekli maaşı 14 bin TL2ye kadar çıkacak. Banka, bu ek ödeme için ise belli şartların yerine getirilmesini istiyor.

Garanti Bankası’nın sunmuş olduğu bu ek ödemelerden faydalanabilmek için emeklilerin, maaşlarını 3 yıllığına bu bankayı taşıması bekleniyor. 3 yıl boyunca, Garanti Bankası üzerinden maaş alma söz verecek olan emekliler, bu taahhütleri karşılığında ek ödeme alabilecekler. Ek ödemeler ise 6 bin 750 TL’ye kadar çıkabiliyor. 

GARANTİ BANKASI'NDAN EK ÖDEMEYİ ALABİLECEKSİNİZ 

Garanti Bankası’nın duyurmuş olduğu Haziran ayı ek ödemeleri, emekliler tarafından ilgi ile karşılandı. Banka, tüm emekli guruplarını kapsayan bu kampanyada 6 bin 750 TL’ye kadar ek ödeme yapacak.

Emekli maaşlarını Garanti Bankası’na taşıyan ve 3 yıl boyunca bu bankada kalma sözü veren vatandaşlar, aldıkları maaş miktarına göre ek ödeme alabiliyorlar. 7 bin 500 TL ve bu miktarın üstünde emekli maaşı alan kişilere, 4 bin 200 TL ile 6 bin 750 TL arasında ek ödeme yapılacak.