28 / 04 / 2024

Emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı açıklaması! Meclis'te görüşüldü! SON DAKİKA! 

Emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı açıklaması! Meclis'te görüşüldü! SON DAKİKA! 

TBMM Genel Kurulunda, emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı da dahil olacak pek çok öneri yer aldı. Peki o öneriler kabul edildi mi? İşte emeklileri ilgilendiren o detaylar...



TBMM Genel Kurulunda CHP, HEDEP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündemle ilgili önerileri değerlendirildi. 

Genel Kurulda Saadet Partisi'nin "televizyonlardaki gündüz kuşağı programları", İYİ Parti'nin "köylerin mahalleye dönüştürülmesi", HEDEP'in "İsrail'in Gazze'ye saldırısı", CHP'nin emeklilere ilişkin önergelerinin gündeme alınması önerileri masaya yatırıldı. 

Partisinin grup önerisi üzerinde açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, odun, kömür ve doğal gaz fiyatlarında yaşanan yükselişin emeklilerin zor bir kış geçireceğini gösterdiğine dikkat çekti. 

Emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı açıklaması! Meclis te görüşüldü! SON DAKİKA! 

EMEKLİ MAAŞLARI YÜKSELTİLSİN

Emeklinin aldığı aylığın karınlarını doyurmaya dahi yetmediğini ileri süren Yontar, emeklilerin intibak sorununun çözülmesini, en düşük emekli maaşının asgari ücretle eşitlenmesini, emekliye refah payı verilmesini, banka promosyonlarının iyileştirilmesini, emeklilerden alınan sağlık payının iptal edilmesini, aile yardımının kesilmeden sürmesini talep etti. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de emeklilerin açlığa ve yokluğa mahkum edildiğini iddia etti ve emekli aylıklarının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Ekici, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyinde bulunması, asgari ücretin de memur maaşından düşük olmaması gerektiğine vurgu yaptı ve gıda enflasyonunun kontrol altına alınmasının da önemli olduğunun altını çizdi. 

Emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı açıklaması! Meclis te görüşüldü! SON DAKİKA! 

EMEKLİLERE KİRA DESTEĞİ VERİLSİN,  TOKİ  KONTENJANLARI ARTIRILSIN

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, emeklilerin tarihte ilk defa sosyal yardımlara muhtaç hale geldiğini savundu ve "Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözünün tutulmadığını ileri sürdü. 

Emekliler için intibak düzenlemesi yapılmasını, TOKİ projelerinde kendilerine ayrılan kontenjanın yükseltilmesini, kira desteği verilmesini talep eden Kocamaz da en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine dikkat çekti.  

AK Parti  Adana  Milletvekili Ahmet Zenbilci ise yaptığı açıklamasında AK Parti'nin temel bakış açısının önce insan olduğuna vurgu yaptı ve başta emekliler olmak üzere çalışanları ve vatandaşları enflasyona karşı koruma çabasının devam ettiğini aktardı. 

Yapılan çalışmalar ile ilgili de konuşan Zenbilci, "Emeklilerin koşullarının iyileştirilmesi bizim için çok önemli bir hedeftir. Bunun için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Zenbilci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ocak ayından sonra emeklilerin sorunlarının çözümü için çalışılacağına dikkat çektiğini hatırlattı. 

Emeklilere kira desteği ve TOKİ projelerinde kontenjan artışı açıklaması! Meclis te görüşüldü! SON DAKİKA! 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise iktidara geldiklerinde 116 dolar olan asgari ücretin bugün 420 dolar olduğunun altını çizdi ve "Biz bunları yeterli görmüyoruz. Alım gücünü de artırmaya devam edeceğiz. Her zaman asgari ücretlimizin, emeklimizin, memurumuzun, çalışanlarımızın yanında yer almayı sürdüreceğiz" diye konuştu. 

CHP'nin grup önerisinin yanı sıra Saadet Partisi, İYİ Parti ve HEDEP'in grup önerileri de TBMM Genel Kurulunda onaylanmadı. 

Genel Kurulda daha sonra, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun  görülmesine ilişkin kanun tekliflerinin görüşmesi başladı. 

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Antalya May Vision Residence 1 projesi yüzde 50 peşin 18 ay vade fırsatıyla satışta!


Geri Dön