Kent Haberleri

Emeklilere kış günü süper haber! Para ödenecek

Emekli vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. Emekli vatandaşlar uzun zamandan bu yana bayram ikramiyesi ödemelerini merak ediyordu. Emekli vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişmenin detayları duyuruldu

Emekli vatandaşlar bayram ikramiyesinin ne kadar olacağını merak ediyor. Emekli vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişmenin detayları duyuruldu. 

Altın gelecek süreçte özellikle seçimlerin ardından kritik bir rol oynayacak. Gram altın başta olmak üzere diğer altın türleri de 6 aydan itibaren ciddi bir yükselişe geçecek. Seçim rüzgarının etkisi kendini hissettirecek. Bu süreçte yatırımcıların dikkat etmesi gerekiyor.

“Seçimlerin altını etkilemesi kesinlikle beklenen ve olağan bir durumdur” ifadesinde bulundu.

 

Seçimlerden önce önemli bir artışın olabileceği belirtilerek asgari ücrete, memurlara ve emeklilere ek zam yapılması, emekli ikramiyelerinin de yükselmesinin beklentiler arasında olduğu ifade edildi. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması bekleniyor ve seçimlerden önce zam yapılabileceği ifade ediliyor.

Ankara’da dolaşan bilgilere göre, hükümet 14 Mayıs genel seçimlerine emekli ikramiyelerinde ve maaş zamlarında bir artışla girmeyi planladığı belirtilirken 1.100 TL olan ikramiyelerin 3 bin liraya kadar çıkabileceği bildirildi. Bu noktada ikramiyelere yüzde 280 zam yapılması bekleniyor.

Siyasi çevrelerdeki söylentilere göre, emekli maaşlarına 2023’ün ilk yarısı için %40 zam yapılması planlanıyordu. Ancak bu oran %30 ile sınırlanırken seçimlerden önce kalan kısmın da zam olarak yansıtılması beklendiği vurgulandı.