02 / 07 / 2024

Emeklilere kök maaş şoku! Temmuz zammı tek tek açıklandı: Maaşlara yüzde 27 zam!

Emeklilere kök maaş şoku! Temmuz zammı tek tek açıklandı: Maaşlara yüzde 27 zam!

Emekli ve memurların merakla beklediği maaş ve ücret zamları için son viraja girildi ve sayılı saatler kaldı. İlk beş aylık enflasyon farkı yüzde 22.72 şeklinde hesaplanırken, emekli maaş zamları da netleşmeye başladı. İşte o son dakika rakamlar...



Yarın belli olacak haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin beklenti yüzde 2,5 ila yüzde 3 oranı arasında değişiyor. İlk altı aylık enflasyon farkının ise yaklaşık yüzde 27 oranında olması öngörülüyor. 

TÜİK verilerine göre ocakta yüzde 6,7, şubatta yüzde 4,53, martta yüzde 3,16, nisanda yüzde 3,18 ve mayısta yüzde 3,37 olacak şekilde, 2024 yılının ilk 5 aylık enflasyon oranı yüzde 22.72 oranında oldu. Son aylarda enflasyon oranları yaklaşık yüzde 3 oranlarında bulunuyor. 

Sabah'tan Önder Yılmaz'ın haberine göre; son yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre haziran ayı enflasyonu yüzde 2,52 ve 6 aylık enflasyon yüzde 25.81 şeklinde belirlendi. Finansal Kurumlar Birliği'nin Ekonomik Görünüm Anketi'ne göre de haziran enflasyonu tahmini yüzde 3.17 oldu. Bu tahmin gerçek olursa,  ilk 6 aylık enflasyon yüzde 26.61 şeklinde olacak.

Emeklilere kök maaş şoku! Temmuz zammı tek tek açıklandı: Maaşlara yüzde 27 zam!

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK? 

Bu hesaplamalar temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyonunun yaklaşık yüzde 3 oranında olması tahminlerini güçlendiriyor. 

TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran enflasyon farkının yüzde 3 oranında gerçekleşmesi halinde 2024 yılı Ocak-Haziran dönemini kapsayan altı aylık enflasyon farkı ise yaklaşık yüzde 27 oranında olacak. 

SGK ve Bağ-Kur emeklileri kök aylıkları, prim ödeme gün sayısı ve pirime esas kazancına göre yüzde 27 oranı üzerinden zamlı aylıklarını alacak. 

Emeklilere kök maaş şoku! Temmuz zammı tek tek açıklandı: Maaşlara yüzde 27 zam!

EMEKLİ KÖK MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak ödeniyor. Bir SSK emeklisinin kök maaşı 8 bin lira ise yüzde 27 zam uygulandığında maaşı 10 bin 160 TL'ye yükselecek. 

Fakat kök aylığı 7 bin TL olan bir emekli yüzde 27 zamla 8 bin 890 TL maaş alacak ve bu miktar 10 bin TL'den düşük olduğu için 10 bin TL ödenecek.

Mağdur ev sahibinden 'biz görünmez mi oluyoruz' çıkışı: 10 yıl evlerimizi işgal edilmesini sağlayan yasa düzenlenmeli!

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu!


 


Geri Dön