16 / 06 / 2024

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesi! Maaş tarihleri değişti! Maaş+ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesi! Maaş tarihleri değişti! Maaş+ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Haziran'da emekli aylıkları Kurban Bayramı sebebiyle erken tarihe çekilirken, maaşlar da 3 bin Türk Lirası bayram ikramiyesinin eklemesiyle birlikte hesaplara yatırılacak.



Önümüzdeki Kurban Bayramı sebebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yürütmüş olduğu çalışmalar tamamlandı. Haber Global'in aktardığı habere göre önümüzdeki Haziran ayında emekli maaşları bayram sebebiyle erken tarihe çekilirken, maaşlar 3 bin Türk Lirası kurban bayramı ikramiyesinin eklemesiyle beraber hesaplara yatırılacak. 

Peki emeklilerin Haziran ayı maaşları ne zaman yatırılacak? İşte emeklilerin Haziran maaşlarının ödeme tarihi...

Haziran'da 3 bin TL'lik bayram ikramiyesiyle beraber maaşlarını almaya hazırlanan ve geçim sıkıntısı çeken milyonlarca emeklinin yüzünü bir nebze olsun güldürecek müjde geldi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kurban Bayramı'nın 16 Haziran tarihinde başlaması sebebiyle pek çok emekli, kurban ibadetini yerine getirebilmek amacıyla maaşların erken tarihte yatmasını istiyordu. Emekli vatandaşların önemli bir kısmı emekli maaşlarının çok düşük olması sebebiyle kurban kesemezken, kesebilen emekliler için erken yatacak maaşlar oldukça önemli.

Emeklilere Kurban Bayramı müjdesi! Maaş tarihleri değişti! Maaş+ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Normal şartlar altında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 17-26 Haziran 2024 tarihleri arasında hesaplara yatırılacak olan maaş ödemeleri, Haziran'da bir kereye mahsus olacak şekilde öne alınacak.

16 milyonun üzerindeki emekli vatandaşın hem aylıklarını hem de ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde alması için yaptıkları çalışmalarını tamamlayan yetkililer, muhtemel ödeme takvimini de belirlemiş durumda. 2018'den  itibaren emeklilere senede 2 defa verilen bayram ikramiyeleri hakkında bu sene bir ilke gidilmesi ve bayram ikramiyelerinin Haziran'ın ilk haftalarında maaşlarla beraber yatması bekleniyor.

16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak Kurban Bayramı sebebiyle ikramiye ödeme takvimi için en muhtemel tarih ise 10 Haziran - 14 Haziran Haziran 2024 şeklinde belirlendi. Ülkemizdeki emekli sayısının çok fazla olması sebebiyle, bankacılık sisteminde herhangi bir sorun yaşanmaması için ödemeler emeklilerin statülerine göre tarihlere verilecek.

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen maaş ve ikramiye ödemelerinin ilk olarak SSK sonrasında Bağ-Kur ve son olarak da Emekli Sandığı mensuplarına yatırılması planlanıyor. 

 

Evini 5 seneden sonra satana yüzde 40’a varan, birden fazla konutu olana katlamalı vergi geliyor!

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Emekliye ek zamda iki model 4 formül seçeneği! Refah payı ve taban aylık ne kadar olacak? 


Geri Dön