04 / 05 / 2024

Emeklilere muafiyet şoku! Tek eviniz olsa da vergi ödeniyor! 

Emeklilere muafiyet şoku! Tek eviniz olsa da vergi ödeniyor! 

Gayrimenkulü olanlar emlak vergisi muafiyetlerini merak ediyor. Emlak vergisinde en çok merak edilen konu, emeklilerin muafiyet şartları oluyor. İşte emekliye emlak vergisi muafiyetindeki o detay...



Milyonlarca gayrimenkul sahibi, 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla emlak vergisi ödemelerine başladı. Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinin 31 Mayıs tarihine kadar yapılması gerekiyor. Gayrimenkule sahip her vatandaş emlak vergisi ödemekle yükümlü. Ancak, her sene ödenen emlak vergisinde bazı muafiyetler de bulunuyor. 

Gayrimenkulü olanlar emlak vergisi muafiyetlerini merak ediyor. Herhangi bir geliri bulunmayanlar, emekliler, şehir aileleri ve çocukları, gaziler ve engelliler emlak vergisinden muaf tutuluyor. 

Emeklilere muafiyet şoku! Tek eviniz olsa da vergi ödeniyor! 

EMEKLİYE EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ 

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, emlak vergisi muafiyetini kaleme aldı ve merak edilen bir soruyu yanıtladı. 

Emlak vergisinde en çok merak edilen konu, emeklilerin muafiyet şartları oluyor. Ahmet Kıvanç, üç katlı evde hissedar olan emeklinin emlak vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamayacağı konusunu değerlendirdi. 

Yasin P., isimli bir okuyucu "Dört hissedarı olan üç konutlu aile binamız bulunuyor. Bina oturumu 80 metrekare. Annem 4 hissedardan biri. Babamın vefatıyla dul maaşı alıyor. Kişi başı bir konut düşmüyor. Kendisi yanımda ikamet ediyor. Üç katlı evin hepsinde hissedar göründüğü için emlak vergisi muafiyeti uygulanamayacağı belirtildi. Hissedarların hiçbirine tek ev düşmüyor. Annem emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilir mi?" sorusunu yöneltti. 

Ahmet Kıvanç, kanun kapsamında, gelirleri yalnızca emekli, dul ve yetim aylığından ibaret olan vatandaşların emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmeleri için üzerlerine kayıtlı tek bir konut olması ve bu konutun büyüklüğünün brüt 200 metrekareyi aşmaması gerektiğini söyledi. 

Emeklilere muafiyet şoku! Tek eviniz olsa da vergi ödeniyor! 

Ayrıca, gelirleri yalnızca emekli, dul ve yetim aylığından ibaret olan vatandaşların emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmeleri için tek konutun mesken olarak kullanılması ve yazlık olmaması gerekiyor. 

Ahmet Kıvanç, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıtı "Annenizin hissesine 3 katlı binadan her ne kadar 1 konuttan az pay düşse de üç ayrı dairede hissedar olduğu için emlak vergisi muafiyetinden faydalanamaz" diyerek tamamladı. 

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Bakan Özhaseki: Belediye başkanları şehirlerinin depreme dayanıksız bölgelerinde hazırlıklar yapsınlar, gelsinler!

Altın, dolar, borsa... Bu hafta hangi yatırımcılar kazandı? En çok kandıran yatırım aracı belli oldu!

Asgari ücrette yılda 4 güncelleme! Son dakika açıklaması: Asgari ücret net 2024! 


Geri Dön