28 / 04 / 2024

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar geliyor! Bakan duyurdu: PTT AVM'de, Tarım Kredi'de, THY'de, sinema, tiyatroda...

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar geliyor! Bakan duyurdu: PTT AVM'de, Tarım Kredi'de, THY'de, sinema, tiyatroda...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere özel indirim ve kampanyalar başlayacağını açıkladı. İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren o detaylar...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 2023'te Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğuna, dolar bazında milli gelirde Türkiye tarihinde ilk defa 1 trilyon doların aşıldığına dikkat çekti. 

Işıkhan, tüm engellere ve finansal krizlere rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarla büyümesine devam ettiğinin altını çizdi ve yıl sonu itibarıyla enflasyonun düşüşe geçeceğine vurgu yaptı. 

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar geliyor! Bakan duyurdu: PTT AVM de, Tarım Kredi de, THY de, sinema, tiyatroda...

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti olarak attıkları adımlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi inşa ettiklerinin de altını çizdi ve "İlaç kuyruklarından aylık kuyruklarına, emeklilerimize zulüm olan her uygulamayı biz sona erdirdik. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarında reel olarak yüzde 87 ile 636 oranında yükseliş sağladık. En son kıymetli emeklilerimize minnet ve saygımızı ifade etmek, emeklilerimizin gündemimizde olduğunu ve onların yaşamlarını her yönden kolaylaştıracak adımları hayata geçirmeyi sürdüreceğimizi duyurmak adına Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2024 yılını emekliler yılı ilan ettik" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, emekliler yılı çerçevesinde, bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon ödemesi sürecini başlattıklarına da dikkat çekti ve "Sosyal Güvenlik Kurumumuz, bankalar aracılığıyla emekli maaşlarını ödemektedir. 2017 yılında emeklilere ilk defa banka promosyonu ödenmesini yine biz başlatmıştık" şeklinde konuştu. 

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar geliyor! Bakan duyurdu: PTT AVM de, Tarım Kredi de, THY de, sinema, tiyatroda...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarında emekli maaşı promosyon ödemelerini, emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre yaklaşık 2 katına yükselttiklerinin altını çizdi. 

"SGK olarak, diğer bankalarla da kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemelerinde yükseliş sağlanmasına ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz, bankalara başvurarak bu promosyon ödemelerinden yararlanabilecekler. Kamu bankalarında başvurular bugün başladı. Ayrıca emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde 2-5 Nisan arasında banka hesaplarına aktarılacak" diye konuşan Bakan Vedat Işıkhan, bunun dışında, emeklilerin hayat standardını yükseltecek, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı  çerçevesinde hayata geçirdiklerinin altını çizdi ve yeni gelişmeleri, çalışmaları paylaştı. 

"PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar hayata geçireceğiz" diye konuşan Bakan Işıkhan, "Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emekliler için özel indirimler sunacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi il il gezmelerinin  temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuna duyuracağız" açıklamasında bulundu. 

Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan emekli promosyonu için Mart 2024 müjdesi geldi! Bankalar hesaplara tam bu kadar yatıracak!

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda 'Tapumuzu alıyorlar' diyenler, şimdi 'rezerv alan ilan edin' diyorlar!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye kararı!


 


Geri Dön