16 / 07 / 2024

Emeklilere pazar desteği resmen başladı! 5 bin TL ödemeyi mutlaka alın!

Emeklilere pazar desteği resmen başladı! 5 bin TL ödemeyi mutlaka alın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere yönelik 5 bin TL'lik "Pazar Alışverişi Desteği Projesi" kapsamında ödemeler resmen başladı. 




2024 yılının Ocak ayında emeklilere verilen yüzde 49,25 oranındaki zamla beraber en düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası'na çıktı fakat yüksek enflasyon nedeniyle yapılan zam da eridi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre yapılan zam, beş ay içinde enflasyon karşısında resmen erirken, emekli vatandaşlar da ay sonunu getirmekte zorlanıyor. Temel gıda ürünlerini bile almakta zorluk çeken emekli vatandaşlar, peş peşe gelen zamlarla daha da zorlanıyor. Bu ay verilmesi beklenen enflasyon farkı dışında, seyyanen zam beklentisi içindeki emeklilerin beklediği müjde de henüz gelmedi.

Son günlerde sık sık gündeme gelen hayat pahalılığı karşısında emeklilerin ezilmemesi amacıyla bazı yerel yönetimler, kendi bütçelerinden ayırdıkları paralarla sosyal yardımlar yapıyor. Bu kapsamda, emeklilerin yüzünü güldüren bir belediye de Üsküdar Belediyesi oldu.

Emeklilere pazar desteği resmen başladı! 5 bin TL ödemeyi mutlaka alın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi, emeklilerin rahatlaması amacıyla bir düzenleme üzerinde çalışıyordu. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, adaylık döneminde emeklilere pazar desteği vaadi vermişti. Sinem Dedetaş, göreve geldikten sonra ilk iş olarak bu desteği hayata geçireceğini açıklamıştı.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere yönelik 5 bin TL'lik "Pazar Alışverişi Desteği Projesi" kapsamında ödemeler resmen başladı. 

Sinem Dedetaş emekliler tarafından merakla beklenen pazar desteği kapsamında  talepleri daha önce topladıklarını belirterek şunları dile getirdi: “Bugün, ilk etapta toplamda 750 emeklimize 5 bin TL'lik pazar alışverişi desteği ödemelerinin yapıldığını paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Çok daha fazla emeklimize pazar desteği ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Senelerce alın teri döküp onurlu bir hayat kuran emeklilerimizi desteklemek her zaman en temel görevlerimiz arasında yer alacak. Emekli vatandaşlara yönelik farklı destek çalışmalarını da hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde Üsküdarlıların hayatını kolaylaştıracak adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Emekliye ek zamda en yeni kulis bilgileri sızdı! Hem net rakam hem de tarih verildi!

Konkordato başvuruları 2024'ün ilk 6 ayında geçen yılın tamamındaki sayıyı aştı! İlk sırada inşaat sektörü var!

Altın fiyatlarında peş peşe deprem! İşte son dakika gram, tam, yarım, çeyrek altın fiyatları 14 Temmuz 2024!


Geri Dön