15 / 05 / 2024

Emeklilere son dakika müjdesi! Mayıs 2024 paketi detayları tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Emeklilere son dakika müjdesi! Mayıs 2024 paketi detayları tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Emekli maaşlarına gelecek 2024 temmuz zammı için yeni formüller üzerinde çalışılırken bu yılın emekliler yılı ilan edilmesi sebebiyle de emekliler yönelik bir dizi kolaylık da sunulacak. İşte emeklilere verilecek o destekler...




Milyonlarca emekli için Temmuz ayındaki artışla ilgili ipuçları netlik kazanmaya başladı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre emeklilerin maaş zamları genel olarak enflasyona göre belirleniyor; Ocak ve Temmuz aylarında da 6 aylık enflasyon dikkate alınıyor. Milyonlarca SSK ve Bağkur 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alırken, memur emeklileri toplu sözleşmeyle beraber enflasyon farkını alıyorlar.

Şimdiye kadar açıklanan üç aylık enflasyon verilerine göre, söz konusu üç aylık artışın yüzde 15 şeklinde olacağı belirlendi. Fakat söz konusu bu verilere ek olarak, 6 aylık enflasyonun yüzde 25-30 aralığında olması bekleniyor. Bununla beraber emeklilerin alım gücünü artırmak için masada bir formül daha mevcut. Haber Global'de yer alan habere göre bu da Temmuz zammının yıllık enflasyona göre belirlenmesi. Söz konusu bu formülün uygulanması halinde emeklilerin Temmuz ayındaki zam oranının yüzde 35-40 arasında olması bekleniyor.

Emeklilere son dakika müjdesi! Mayıs 2024 paketi detayları tek tek açıklandı! Hemen bakın!

REFAH PAYI VE TABAN MAAŞ


Ayrıca, memur emeklileriyle SSK emeklileri arasındaki farkı kapatmak ve artışları artırmak amacıyla bir refah payının da eklenmesinin de gündeme gelmesi bekleniyor. Söz konusu bu durumda, enflasyon artışının üzerine 10-15 puanlık bir refah payı eklenmesi de düşünülebilir. Bununla beraber Ocak'ta 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartılan taban maaşının yeniden belirlenmesi de beklenenler arasında yer alıyor. Ayrıca söz konusu taban maaşa yapılacak artış, daha düşük aylık alan emeklilere verilen seyyanen desteği de artıracak.


"Emekli Kart" ismi verilen özel bir uygulama, emeklilere yönelik geliştirilmiş bir model olarak dikkat çekiyor. Söz konusu bu kart, emeklilere sağlanacak olan tüm desteklerin ve ödemelerin yapılmasını sağlıyor. Verilen detaylara göre emeklilere yönelik nakit destekler, bu kart üzerine yüklenerek, emeklilerin istedikleri yerde harcama yapmalarına imkan tanıyor. Söz konusu bu kartın hazırlıkları, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birlikte yürütülüyor. 

Emeklilere son dakika müjdesi! Mayıs 2024 paketi detayları tek tek açıklandı! Hemen bakın!

MAYIS'TAKİ DESTEK PAKETİNDE NE VAR?

Tatil konaklama destekleri
Belediye hizmetleri
Konut-kira destekleri
Enerji destekleri
Finans destekleri
Ulaşım destekleri


TEMMUZ 2024 MAAŞ ARTIŞI

3 aylık enflasyon : Yüzde 15
6 aylık beklenti: Yüzde 25-30
Refah payı beklentisi: 10-15 puan
Yıllık enflasyon beklentisi: Yüzde 34-40
Taban maaş: 10 bin TL


TEMMUZDA TABAN AYLIĞA ÜÇ FORMÜL

6 aylık enflasyon formülü
Yıllık enflasyon formülü
Asgari ücret ile eşitleme formülü

 

Kıdem tazminatı, emekli maaşı, asgari ücret ve mesai saatleri masada! 5 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

1 yıllık sözleşme yapan ev sahipleri dikkat! Sözleşme bitiminde...

ING'den son 2 gün uyarısı geldi! Nisan 2024 emekli paketiyle hesaplara tam 18 bin TL yatıyor! 


Geri Dön