Ekonomi

Emeklilere tarihi zam yapıldı! En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar!

Emekli ve memur maaşları gündemden düşmüyor. Temmuz ayında yapılan tarihi zamdan sonra Emekliler 2023 Ocak zammının ne kadar olacağını sorgulamaya başladı. İşte merak edilen o detaylar!Bu haber duyurulurken 2023 zam oranlarına ilişkin de mesajlar verilmeye devam ediliyor

Emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlar için 2023 Ocak zam oranları yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Bu haber duyurulurken 2023 zam oranlarına ilişkin de mesajlar verilmeye devam ediliyor. Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına gelen zamdan sonra 2023 Ocak zammında da beklenti yükseldi. Emekli ve memurlar Ocak zammının bu zamana kadar yapılmamış zamlardan farklı olacağını düşünüyor. 2023 Ocak zammında tarihi bir artış beklentisi söz konusu.

Peki 2023 Ocak memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak, 2023 memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

İşte 2023 memur ve emekli maaşlarına dair merak edilen ayrıntılar…

2023 EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

2023 memur ve emekli maaşları, enflasyon rakamlarının 2. dönem için yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamasıyla netlik kazanacak. Yılbaşında yapılacak zamlar 2022 yılının ikinci dönem enflasyon verileri kullanılarak belirleneceği bildirildi.

ASGARİ ÜCRETLİYE 7.600 TL SÜRPRİZİ!

Emekli, memur ve asgari ücretliler için 2023 zam oranları, enflasyon rakamlarının yüzde 5,91 olacağı yönünde olduğu belirtilirken zam oranının yüzde 15,91 olması durumunda asgari ücretli olarak çalışanlar, 5500 TL ve üzerinde maaş alabilecekleri, SGK emeklileri, 5.432 TL, Emekli esnaflar 4.865 TL maaş alabileceklerine dair sinyaller verildi.

ENFLASYON MAAŞ FARKI ÖDENECEK

Yılın sonuna yaklaşılması ve enflasyon verilerinin belirlenmesiyle beraber en çok merak edilen konuların başında ocak ayında yapılacak olan zamlar geldiği 2022 yılının 2. döneminde belirlenen TÜFE oranları ile asgari ücret belirleneceği duyuruldu. Memurlara ve memur emeklilerine verilen yüzde 8 oranındaki zam, enflasyon maaş farkı olarak ödeneceği bilgisi verildi.

“BİZİM SÖZÜMÜZDÜR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Önümüzdeki aralık ayında emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz. Onları enflasyonun karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu bizim sözümüzdür" dedi.

Mevcut asgari ücret brüt 6.471 lira, net 5.500,35 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ve memur zammı ile ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını çoğaltmaya, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayış ile ele alarak pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceğiz” diye konuştu.

İş arayanlar için bulunmaz fırsat! 9 bin TL maaşla personel alımı duyuruldu! İşte detaylar!

Altında yeni devir başlıyor! Gram altının ayak sesleri korkutmaya başladı! İşte detaylar!

Kiracıların birçoğu bunu bilmiyor! Hem ev sahibi hem de kiracı borçlu çıkabilir! İşte detaylar!