Ekonomi

Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi, ne kadar olacak? SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur emeklileri ikramiye alacak mı?

Emekliler, bu sene yılbaşında ikramiye alıp alamayacaklarını sorguluyor. İşte 2023 emekli yılbaşı ikramiyesine dair detaylar! Yılsonuna az bir süre kala 4/A, 4/B ve 4/C emeklileri yılbaşında ikramiye durumlarını  araştırıyor

Birçok özel şirket, çalışanlarına yılbaşında ikramiye desteği veriyor. Yılsonuna az bir süre kala 4/A, 4/B ve 4/C emeklileri yılbaşında ikramiye durumlarını  araştırıyor. Normal şartlarda emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye desteği alıyor. Bir yandan 12 milyon emekli yeni yıl için maaş zammı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde TÜİK Kasım ayı enflasyon oranı açıklandı. SSK ve Bağkur emeklileri şimdiden 14,05 oranında zam alacağı kesinleşti. Aralık ayı verileriyle birlikte zamların son oranı ortaya çıkacak. Peki Yılbaşında emeklilere ikramiye verilecek mi, ne kadar olacak? İşte, detaylar…

EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

2018 yılından itibaren emeklilere Kurban Bayramı ve Ramazan öncesi ikramiye ödemesi yapılmaktadır. 2022 yılında maaşlar değişmedi ve 1.100 TL emekli maaşı hesabına yatırıldı.

Diyanet İşleri Cumhurbaşkanlığı 2023 Dini Takvimine göre Ramazan Bayramı 21 Nisan'da başlıyor. Ödeme tarihi henüz açıklanmadı, ancak geçtiğimiz bayramda ödeme süreci son tatilden dört gün önce başladı.

Kurban Bayramı ise 2023 yılında 28 Haziran’da başlayacak. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda ödemeler 2-7 Temmuz tarihlerinde  gerçekleştirildi mi?

BAYRAM İKRAMİYELERİ KİMLERE VERİLİYOR?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, şehit yakınları ve gazileri, ölüm aylığı alanlar, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine ikramiye ödemesi gerçekleştiriliyor.

TÜM EMEKLİLERE ŞARTSIZ 2.200 TL!

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emekli vatandaşlara, bayram ikramiyesi adı ile ödemeler yapılırken, Bu yılla beraber her bayram öncesi 1.100 TL verilerek yani toplamda SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerine yapılmak üzere ödemeler hesaplara geçecek.

Otobüs biletine dev zam! Fiyatlar isyan ettirdi! Metro, Pamukkale, Kamil Koç 11 Aralık 2022 fiyat listesi!
Sürüclere müjde! Akaryakıt fiyatlarında indirim depremi! Opet, Total, BP, Shell 11 Aralık 2022 fiyat listesi...
Altın bugün ne kadar? 11 Aralık 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!
Dolar bugün ne kadar? 11 Aralık 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!