29 / 06 / 2024

Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi: 31 Aralık'a kadar devam edecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi: 31 Aralık'a kadar devam edecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren kamu kurum ve kuruluşlarının tesislerinden yüzde 15 indirimli yararlanılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir son dakika kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi geldi. 

Emeklilere; kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli yararlanabilme imkanı tanıyan karar bugünkü 32552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu karar, bugün itibarıyla yürürlüğe alındı. 

Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi: 31 Aralık a kadar devam edecek! Resmi Gazete de yayımlandı! 

EMEKLİLERE 31 ARALIK'A KADAR YÜZDE 15 İNDİRİM İMKANI 

Resmi Gazete'de yer alan karara göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesislerinin emekliler tarafından kullanımı da mümkün hale getiriliyor. Söz konusu kararın 31 Aralık 2024'e kadar geçerli olacağı belirtildi. 

Kararda "Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 31/5/2006 tarihli ve 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili mevzuatı uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara (hak sahiplerinden yalnızca eş, anne ve baba sıfatıyla gelir ve aylık alanlar); kamu karum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde ilgili mevzuatı uyarınca uygulanması gereken ücret tarifelerinde, 31/12/2024 tarihine kadar (bu tarih dahil) yüzde 15 oranında indirim yapılır" ifadeleri yer aldı ve bu karar hükümlerinin Cumhurbaşkanı tarafından yürütüleceği belirtildi. 

Emeklilere yüzde 15 indirim müjdesi: 31 Aralık a kadar devam edecek! Resmi Gazete de yayımlandı! 

BAKAN IŞIKHAN DUYURMUŞTU 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için yeni düzenlemeler ile ilgili bilgileri geçtiğimiz günlerde vermişti. 

Bakan Işıkhan,  “Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması” programında konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımı için açılacak ve bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilere açma kararı verdi" ifadelerini kullandı. 

Işıkhan, açıklamasını "Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır. PTTcell tarafından emeklilere özel Emekli Paketi oluşturuldu. PTT Kargo'da emeklilere özel indirim sağlanıyor. TCDD'de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandı. YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temelli 3. Yaş Üniversitesini yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yerli ve milli ödeme sistemimiz olan Troy ile bankalarla yaptığımız protokol çerçevesinde emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde, giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak" diyerek tamamladı. 

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Bank of America'dan yeni dolar tahmini! Yıl sonunda dolar tam bu kadar olacak!

SGK, İstanbul'da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer'deki 185 milyon TL'lik arsa oldu! 

SGK Uzmanı emeklinin 2024 Temmuz zammını açıkladı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 

 


Geri Dön