Ekonomi

Emeklileri Kurban Bayramı öncesi mutlu edecek haber geldi 8500 TL emekli ikramiyesi yatacak!

Emekli vatandaşlar için sevindirici bir haber geldi. Kurban Bayramı öncesinde verilecek emekli bayram ikramiyesi, 4 katına çıkarılarak tam 8.500 TL olarak belirlendi.Bayram ikramiyeleri ile ilgili sıra sıra gelen bu müjdeler emeklilerin yüzünü güldürdü

Bu müjdenin yanı sıra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, emekli vatandaşlara bir sürpriz yaparak Ramazan Bayramı'nda yatan emekli ikramiyesi farkı da hesaplara yatırılacağını açıkladı. Bayram ikramiyeleri ile ilgili sıra sıra gelen bu müjdeler emeklilerin yüzünü güldürdü. 8.500 TL emekli ikramiyesi ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde...

Emekli ikramiyelerinde rekor artış! 4 katına çıkarıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'ta bulunan Devrek ve Çaycuma ilçelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi ve Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Cuma namazı sonrasında emekli vatandaşlara hitap eden Babacan, Türk Lirası'nın değer kaybettiğini ve 200 dolarlık banknotun artık 134 dolara denk gelmediğini belirtti. 2009 yılında çıkarılan 200 TL banknotunun bugün sadece 10 dolar değerinde olduğunu vurgulayan Babacan, "124 doları kim aldı?" diye sordu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine de değinen Babacan, emekli vatandaşlara müjde verdi. Yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerinin güncelleneceğini açıklayarak, "İki bayramda da emekli ikramiyesini 1500 TL'den alıp 8500 TL'ye çıkaracağız. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın farkını da ödeyeceğiz" dedi. Kaynak sorunu hakkında da konuşan Babacan, Türkiye'nin büyük israf ve savurganlık içinde olduğunu belirtti ve devletin ödediği faizi düşürerek israfın önlenmesiyle bu sorunu çözeceklerini söyledi.

Ramazan Bayramı’nda verilen ikramiyenin farkı da ödenecek

Konuşmalarına Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere yönelik diğer planlarını anlatarak devam eden Babacan; Ramazan Bayramı'nda ödenen emekli ikramiyelerinin yanı sıra 8 bin 500 TL'lik bir bayram ikramiyesi daha verileceğini belirtti.

Emekli maaşlarının ve ikramiyelerin iyileştirileceğinden bahseden Babacan, seçimlerde seçmenlerin kendilerinden yana oy kullanmasını istedi. Böylelikle ülkedeki israf ve savurganlığın önüne geçilerek kaynakların daha verimli kullanılmasına olanak sağlanacağını belirtti.

Babacan’ın vaatleri emekli kesim için oldukça dikkat çekici gibi görünse de 14 Mayıs’ta halk nihai kararını verecek.

Ev hanımları ne zaman emeklilik desteği alacak? 2023 emeklilik desteği başvuruları zaman başlayacak?

Çiftçiye erken emeklilik müjdesi! Yüzde 20 daha yüksek maaşla yeni emeklilik reformu kapıda!

EYT’de 3600-4500 gün prim hesabında flaş gelişme! İşte masadaki emeklilik formülü!