Kent Haberleri

Emeklileri şok edecek rakam! En düşük maaş 10 bin TL mi olacak? Emekli maaşlarında asgari ücret depremi!

Asgari ücretteki artışın emekli maaşlarını etkileyip etkilemeyeceği de merak ediliyor. Peki en düşük emekli maaşı kaç lira olacak?  1 Temmuz tarihinden itibaren asgari ücret yüzde 34 yükselişle net 11 bin 402 TL'ye yükseliyor

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve merakla beklenen asgari ücrette yeni zamlı rakam açıklandı. 1 Temmuz tarihinden itibaren asgari ücret yüzde 34 yükselişle net 11 bin 402 TL'ye yükseliyor. 

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücrete yapılan zammı değerlendirdi ve en düşük emekli maaşıyla ilgili de tahminde bulundu. 

Emeklileri şok edecek rakam! En düşük maaş 10 bin TL mi olacak? Emekli maaşlarında asgari ücret depremi!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, 11 bin 402 liranın piyasanın fiyatladığı bir rakam olduğuna dikkat çekti ve "Beklentilerin biraz daha üzerinde bir rakam olarak ortaya çıktı. 10 bin TL’yi geçmeyeceğine yönelik rakamlar telaffuz ediliyordu" ifadelerine yer verdi. 

11 bin 402 liralık asgari ücretin, vatandaşların alım gücünü koruyan bir fiyat olarak ortaya çıktığını aktaran Muhammet Bayram, bu ara zamla, geçtiğimiz dönemin ara zammına göre yüzde 107’lik bir artış olduğunu vurguladı. 

Asgari ücretle alakalı eski Bakan Bilgin’in 500 dolar söylemi olduğunu dile getiren Bayram, şu anki seviyenin 486 dolar ile dolar bazında rekor bir seviye olduğunun altını çizdi.

Emeklileri şok edecek rakam! En düşük maaş 10 bin TL mi olacak? 

Asgari ücretteki artışın emekli maaşlarını etkileyip etkilemeyeceği de merak ediliyor. 

Bu konu ile ilgili de "Devletimiz daha önceki dönemde ilave bir artışla emekli maaşlarına zam yapmıştı. Memur ve emeklilere enflasyon yüzde 15 iken yüzde 30 artış yapmıştı. Bu artış değerinin referans olarak kabul edileceğini düşünüyorum" ifadelerine yer veren Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, en bu düzeyde bir emekli maaşı yapılabileceğini öngördüğünü aktardı. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ TL OLUR? 

Ara bir dönemde 5 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiğine değinen Bayram, "Bu ara bir zam olarak karşımıza çıkmıştı. Düzenleme yapılırken 7600 TL alan kişinin maaşı aynı kaldı. Meclis’in ilk düzenlemesi bu olacaktır ve emeklilerimize kademeli bir şekilde artış olacak" açıklamasında bulundu. 

En düşük emekli aylıığının da yükselmesini beklediklerini dile getiren Bayram, 7 bin 500 liralık en düşük emekli maaşına en az enflasyon oranında artış olacağına dikkat çekti. 

En çok 10 bin lira seviyesini öngördüğünü aktaran Bayram, "Diğer emeklilere de önceki dönemde olduğu gibi enflasyonun iki katı şeklinde yüzde 34’ler seviyesinde bir artış yapılabileceğini öngörüyorum" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son dakika! Akaryakıt alacaklar şimdi rakamlara göz atın! 

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

A101'de kağıt havlu 49.90 TL'ye düştü!