Kent Haberleri

Emeklileri zil takıp oynayacak! Zamlı maaşlar o tarihte yatacak

En düşük emekli maaşının 5.000 TL'den 7.500 TL'ye çıkarılmasının ardından, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da dahil olarak milyonlarca emekliyi rahata kavuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, konuyla alakalı ön çalışmaların yürütüldüğünü, önümüzdeki hafta düzenlemenin yasalaşmaEmekli maaşı, genellikle kişinin çalışma kariyeri boyunca kazandığı maaşa, emeklilik yaşına ve diğer faktörlere bağlı olarak belirlenir

Emekli maaşı, bireylerin çalışma hayatları boyunca ödedikleri primlerin ve diğer emeklilik katkılarına dayalı olarak emeklilik döneminde aldıkları düzenli bir ödemedir. Emekli maaşı, genellikle kişinin çalışma kariyeri boyunca kazandığı maaşa, emeklilik yaşına ve diğer faktörlere bağlı olarak belirlenir. Emekli maaşı, birçok ülkede sosyal güvenlik sistemi tarafından sağlanır ve emeklilik döneminde yaşlı bireylerin yaşam standartlarını korumaya yardımcı olur.

Emeklilik, bir kişinin çalışma hayatını tamamlaması ve artık iş gücünden ayrılmasıdır. Emekli olmak, çalışanların çeşitli avantajlardan yararlanabileceği bir dönemi ifade eder. Bunlar arasında emekli maaşı, sağlık sigortası, vergi indirimleri, seyahat indirimleri ve diğer fırsatlar yer alabilir.

Emeklilik yaşı, ülkeden ülkeye ve çalışanın mesleğine göre değişebilir. Bazı ülkelerde, emeklilik yaşının bir kısmı, bireyin ne zaman emekli olabileceği ve ne kadar emekli maaşı alabileceği ile ilgili belirli bir formülle hesaplanır. Diğer ülkelerde, emeklilik yaşını belirleyen kanunlar bulunur.

Emeklilik dönemi, birçok insanın hayatında önemli bir dönüm noktasıdır ve bireylerin bu döneme hazırlanmaları önemlidir. Emeklilik tasarrufu yapmak, sağlık sigortası ve diğer mali konuları planlamak, emeklilik dönemi için hazırlık yapmak açısından önemlidir.

Emeklileri zil takıp oynayacak! Zamlı maaşlar o tarihte yatacak

AK Parti En Düşük Emekli aylığının 7.500 TL'ye çıkacağını Açıkladıktan sonra yeni bir gelişme olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli aylığının 5.000 TL'den 7.500 TL'ye yükseldiğini açıkladı. Bir televizyon programında yapılan açıklama, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da dahil olmak üzere milyonlarca emekliyi mutlu etti. Zam, Ocak 2023 zammı ile beraber hayata geçirilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, mesele ile alakalı ön çalışmaların sürdürüldsüğünü, önümüzdeki hafta düzenlemenin kanunlaşmasının beklendiğini açıkladı. Akbaşoğlu, 

 

Emekli Maaşına Zam

AK Parti'nin en az emekli aylığına zam açıklaması milyonlarca kişi vesilesi ile olumlu karşılandı. Yeni gelişmenin emeklilerin hayatına pozitif etki yapması bekleniyor. AK Parti Grubu, emekli aylığı yükselişini düzenlemek için harekete geçti ve buna ait açıklama Genel Başkan Yardımcısı aracılığı ile yapıldı.

Geçici İşçilere Daimi İstihdamda Artış

AK Parti, geçici işçilerle alakalı türlü problemleri çözmeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu bağlamda, 6 ila 10 ay içerisinde değişen zamanlarla çalışan on binlerce çalışanı ilgilendiren bir düzenlemeyi görüşmeyi planlıyorlar. Önerilen düzenleme, bu kişilere 1 yıl süresince kalıcı istihdam sağlamayı amaçlıyor. Bu konudaki tartışmanın önümüzdeki hafta Meclis'te yapılması bekleniyor.

Aman bunları sakın yapmayın! Faturalarınız çok yüksek gelebilir

İş Bankası'ndan kaçırılmayacak promosyon fırsatı! rakamı duyanın ağzı açık kaldı!

Bakanlık kolları sıvadı! Borçlu kimse kalmayacak