Kent Haberleri

Emeklilerin 3 Ocak 2023 zammı az önce tek tek açıklandı! En düşük emekli maaşını duyanın resmen aklı gitti! Hemen bakın

Emeklilerin 3 Ocak 2023 zammı az önce tek tek açıklandı... En düşük emekli maaşını duyanın resmen aklı gitti... Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emekliler ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki defa zam alıyorlar

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli zammı son dakika gelişmeleri emekliler tarafından da büyük bir heyecanla takip ediliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emekliler ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki defa zam alıyorlar. 2023 yılının Ocak ayının gelmesiyle birlikte SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşının çıkacağı tutar ve emekli zam farklarının yatacağı tarih de merak ediliyor ve araştırılıyor.

Emeklilerin 3 Ocak 2023 zammı az önce tek tek açıklandı... En düşük emekli maaşını duyanın resmen aklı gitti... Hemen bakın...

Milliyet'te yer alan habere göre, milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zam için geri sayım başladı. Merakla beklenen Aralık ayı enflasyon rakamları ile beraber 6 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. TÜİK az önce Aralık enflasyon rakamlarını resmen açıkladı. Aralık'ta enflasyon yüzde 1.18 artış kaydetti. Yıllık ise yüzde 64.27 artış gösterdi.

Emeklilerin 3 Ocak 2023 zammı az önce tek tek açıklandı... En düşük emekli maaşını duyanın resmen aklı gitti... Hemen bakın...

Açıklanan resmi rakamlara göre, emekliler yüzde 16'lık bir zammı garantilemiş oldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, güncel en düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL olarak yer alıyor. Emekli zammı için farklı bazı senaryolar da bulunuyor. Zam sonrasında emekli maaşının en düşük emekli maaşının 4 bin 500 TL civarlarında olması bekleniyor.

EMEKLİ ZAM TAHMİNLERİ 3 OCAK 2023

Güncel en düşük emekli maaşı: 3500 lira
Yüzde 20 zam durumunda en düşük emekli maaşı: 4200 lira

Yüzde 30 zam durumunda en düşük emekli maaşı: 4550 lira
Yüzde 40 zam durumunda en düşük emekli maaşı: 4900lira

 

EMEKLİ ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK 2023?

Yine verilen detaylara göre, emekli zam farkları belli olduktan sonra emekli maaşı zam farklarının ocak ayında maaşlarla beraber yatırılması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama geldiği zaman haberimizde yer vereceğiz.

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı az önce tek tek hesaplandı! En düşük emekli maaşını duyanın adeta aklı başından gitti! 

SSK ve BağKur emeklilerine son dakika ikramiye müjdesi! Bu tarihi duyan emeklilerin resmen ağzı kulaklarına vardı!

SSK ve BağKur emeklilerinin 2023 Ocak zammı az önce tek tek hesaplandı! En düşük maaşları duyan resmen zil takıp oynadı!