Kent Haberleri

Emeklilerin cebine bu ay en az 9 bin 500 TL girecek! 

Kurban Bayramı'nda geri sayım başlarken emeklilerin gözü ikramiye tarihlerine döndü. İşte bayram ikramiyelerine ilişkin tüm merak edilenler...Bayram ikramiyeleri senede iki kez hesaplara yatırılıyor

Bayram ikramiyesi için milyonlarca emekli geri sayıyor. Bayram ikramiyeleri senede iki kez hesaplara yatırılıyor. Kurban Bayramı'na yaklaşırken emekli ikramiyesinin yatırılacağı tarih merak ediliyor.

Bilindiği üzere en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL. Bayram ikramiyeleri ise 2 bin TL. Böylece bu ay emeklilerin hesaplarına en az 9.500 TL girecek. Peki, emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar... 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Emekli bayram ikramiyeleri her sene Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki kez hesaplara yatırılıyor. Bayram ikramiyesi tutarları ise sorgulanıyor. Emekliler, "Emekli bayram ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak? sorusunun cevabını sorguluyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayrama yaklaşırken gözler emekli bayram ikramiyesinin tutarına ve ödeme tarihine çevrildi. Peki Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar kaç lira oldu?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ HESAPLARA YATTI MI?

Emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, duyurdu. Kurban Bayramı'nın ilk günü bu yıl 28 Haziran tarihinde başlayacak. SSK ve Bağ-Kur emekli ikramiyesi ödeme günlerine dair henüz net bir gün bulunmuyor. Ancak ödemelerin bu hafta yapılması bekleniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Kurban Bayramı'na yaklaşırken emekli bayram ikramiyesi tutarı sorgulanıyor. Emekli ikramiyesi geçtiğimiz bayramda 1100 liradan 2 bin liraya çıkarıldı. Bilindiği üzere en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL. Bayram ikramiyeleri ise 2 bin TL. Böylece bu ay emeklilerin hesaplarına en az 9.500 TL girecek. Peki, emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? 

KURBAN BAYRAMI GÜNLERİ

Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak. 1 Temmuz Cumartesi günü bitecek.

2023 Kurban Bayramı arife günü 27 Haziran Salı

28 /Haziran 2023 Çarşamba: Kurban Bayramı 1. gün

29 /Haziran 2023 Perşembe: Kurban Bayramı 2. gün

30 /Temmuz 2023 Cuma: Kurban Bayramı 3. gün

1 /Temmuz 2023 Cumartesi: Kurban Bayramı 4. gün

Benzin, motorin, LPG alacaklar şimdi bakın! Yeni fiyatlar bir bir açıklandı! Sürücüler dikkat! 

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun