Ekonomi

Emeklilerin dört gözle beklediği haber! 3000 TL ödeme için gözler o kritik tarihe çevrildi!

Emeklilerin dört gözle beklediği ikramiyeler için araştırmalar hızlandı. İşte 3000 TL ödeme için gözler o kritik tarih!

2023 yılına girilirken belli olan asgari ücret ve emekli maaşı zamları sonrasında emekli vatandaşlar merakla emekli ikramiyelerine ne zaman zam geleceğini sorgulanıyor.

Peki 2023 emekli ikramiyeleri zamlandı mı? Emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte tüm ayrıntılar…

Emekli vatandaşların ilk zamlı maaşları Ocak ayında ceplerine girdi. Emekli maaşlarının zamlanmasından hemen sonra en çok merak edilen konulardan biri de emekli ikramiyeleri ile ilgili oldu. İki bayram öncesinde verilen emekli ikramiyelerine ne zaman zam yapılacak? Emekli ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte emekli bayram ikramiyelerine dair detaylar…

EMEKLİ İKRAMİLERİ ARTACAK MI?

Emekli vatandaşlar internet üzerinden emekli ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceğini araştırıyorlar. Bu konuda emekli vatandaşların epey talebi olduğu da biliniyor. Tahminlere göre 14 Mayıs olarak belirlenen seçim tarihi öncesinde emekli ikramiyelerine de zam geleceği öngörülüyor.

Zam miktarının büyük oranda ve oran olarak yüzde 280 olarak yapılması tahmin edilmektedir. Eğer tahminler doğru çıkarsa emekli ikramiyeleri 2 bin 500 TL ve 3 bin TL arasında belirlenecek. Bayram ikramiyesi ile ilgili emekliler açıklama beklese de konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı ancak konu ile ilgili çalışmaların devam ettiği biliniyor. Ülkede yaşanan büyük deprem felaketi sebebiyle bu çalışmaların ertelendiği ve şimdilik konu ile ilgili net bir bilgi paylaşılmayacağı da öğrenildi. Asgari ücret zammının açıklandığı sırada insanlar için ihtiyaç duyulması durumunda ara zamdan da kaçınılmayacağı ifade edildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500 LİRA OLDUKTAN SONRA İKRAMİYELER KAÇ TL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşında yeni rakamı şöyle duyurmuştu; "En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltiyoruz.

Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık.". Bu açıklama ardından gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Bayram ikramiyesine zam yapılmasına dair talepler ve beklentiler var ama henüz resmi bir açıklama bu konu nezdinde yapılmadı. Yapılan zamları ile birlikte en düşük memur maaşı 9105 TL'den 11.846 TL'ye yükseltildi.  Memur emeklisi aylıkları için en düşük tutar 6.078 TL'den 7901 TL'ye yükselmiş oldu. Bunun dışında 2022 yılında en düşük emekli maaşı 3.500 TL olurken 2023 yılında bu tutar 5.500 TL'ye çıkarıldı. Ramazan ve Kurban Bayramında ödenecek bayram ikramiyelerinde de artış yapılacağı bekleniyor.

Kredi borç olanlar oh diyecek! Milyonlarca kişinin borcu ertelendi!

Bakanlık duyurdu! Elektrik ve doğal gaz faturalarında şok karar!