16 / 07 / 2024

Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi! En düşük emekli maaşı resmen açıklandı!

Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi! En düşük emekli maaşı resmen açıklandı!

Milyonlarca emeklinin gözü en düşük emekli maaşlarına çevrilmişti. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, son dakika müjdesini verdi. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini açıkladı. 


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


En düşük emekli maaşlarıyla ilgili beklenen müjdeli haber geldi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli aylığının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 TL OLDU!

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseldiğini belirten Güler, düzenlemeden etkilenecek emekli sayısının 3 milyon 703 bin 780 kişi olduğunu duyurdu.

Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi! En düşük emekli maaşı resmen açıklandı!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARINI BÜTÇEYE MALİYETİ 33 MİLYAR 200 MİLYON TL! 

Güler, emekli maaşlarındaki artışın 6 aylık süreçte bütçeye maliyetinin 33 milyar 200 milyon TL olduğunu  söyledi. 

Temmuz ayının başında enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber temmuz ayında memur ve memur emekli vatandaşların maaş zam oranı yüzde 19,3, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 24,73 olmuştu. Ancak kök aylığı 8 bin 383 TL'nin atlında olan emeklilerin zam oranı yüzde 0 olarak açıklanmıştı. 

BAĞ-KUR VE SSK EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bağ-Kur ve SSK emeklileri için ödeme gününün belirlenmesinde emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi dikkate alınıyor.

Bağ-Kur emeklilerinden emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi 5, 7 ve 9 olan emekliler, emekli maaşını her ayın 25'inde alır.

3 ve 1 olan emekli vatandaşlar ise her ayın 26'sında maaş almaya hak kazanırken, 4, 6 ve 8 olanların maaşları ise her ayın 27'sinde yatıyor.

Bağ-Kur emeklilerinin son maaş ödeme günü ise her ayın 28'i olup, emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi 0 ve 2 olanlar da bu kapsama giriyor.

Emekli ve memur maaş farkları bu tarihte yatacak! Emekli ve memurlara müjde! Geri sayım başladı!

En düşük emekli maaşında teklif 12 bin TL oldu! Cumhurbaşkanı onaylarsa 12 bin 500 TL olacak! 

Geri Dön