Ekonomi

Emeklilerin en rahat yaşadığı şehirler açıklandı! Listeye Türkiye'den de giren var

'Emeklilerin en rahat yaşayacağı 10 kent' açıklandı: Türkiye'den de bir il listeye girdi. İşte o liste...Focus Dergisi'nin araştırmasında 799 ülke, emekliler için sağlık hizmetleri, güvenlik gibi kriterler baz alınarak sınıflandırıldı

Almanya'da yayınlanan Focus Dergisi, 2023 yılı için dünya genelinde emekliliğin en rahat şekilde yaşanabileceği 10 şehri sıraladı. Focus Dergisi'nin araştırmasında 799 ülke, emekliler için sağlık hizmetleri, güvenlik gibi kriterler baz alınarak sınıflandırıldı. İşte tüm detaylar...

Araştırmada "Berlin'e kıyasla bir şehirde ortalama kira ne kadar fazla? Berlin'e kıyasla diğer yaşam masrafları ne kadar fazla? Yerel sağlık hizmetleri ne kadar kaliteli? İklim ne kadar kaliteli? Hava kalitesi nasıl" gibi kriterlerin dikkate alındığı ifade ediliyor.
 

Focus haberinde "Almanya'da hava soğuduğunda ve yağmur yağdığında, birçok emekli alternatif aramaktan mutlu oluyor. Öyleyse neden emekliliğinizi tropik bir şehirde geçirmiyorsunuz? Dünya çapında 799 şehri analiz ettik. İşte emekliliğiniz için ilk 10" diyor. 

İşte Focus Dergisi'nin 'Emekliler için en iyi 10 şehir' listesi...1. Trebinje, Bosna Hersek
2. Manizales, Kolombiya
3. Mangaluru, Hindistan
4. Qingdao, Çin
5. Batum, Gürcistan

6. Adana, Türkiye... 

Focus, haberinde Adana'nın bu yıl ilk 10'a hemen girmeyi başaran iki şehirden biri olduğunu belirtti ve şu yorumları yaptı: "2,2 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en büyük beşinci şehri, Akdeniz kıyılarının biraz iç kesimlerinde, tarımsal açıdan önemli bir bölgenin ortasında yer almaktadır. Ülkenin en büyük üniversitelerinden biri de burada bulunuyor. Roma döneminden kalma birçok tarihi bina, cami, şehri turistler için ilgi çekici kılmaktadır. Frankfurt'tan yaklaşık 2.500 kilometrelik rota için dört saatlik bir uçuş. Adana, sıralamadaki en ucuz şehirlerden biridir. Burada yaşamanın maliyeti Berlin'dekinden yaklaşık üçte iki daha düşük ve kiralar yüzde 90 daha düşük. Sağlık sistemi ve iklim de yüksek puan alıyor, kesintiler sadece suç oranı için yapılıyor. Bir önceki yıla göre Adana, Türkiye'nin en çok puan alan şehri olarak Antalya'nın yerini aldı"

7. Da Nang, Vietnam
8. Meknes, Fas
9. Coimbra, Portekiz
10. Osijek, Hırvatistan