Kent Haberleri

Emeklilerin gözü 29 Ekim'e çevrildi! 5 bin TL ikramiye verilecek mi? SGK Başuzmanından net cevap geldi!

Emeklilere geçtiğimiz yıl 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verilmişti. Peki 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilecek mi? SGK Başuzmanı açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmişti. Milyonlarca emekli 29 Ekim ikramiyesinin bu sene verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda araştırma yapan emekliler için ilk açıklama Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'tan geldi.

EMEKLİLERE 29 EKİM'DE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ? 

"Geçen sene yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi esnasında emeklilere verilen yüksek refah artışı ve seyyanen zammın ifa edilmemesine binaen emekliler serzenişte bulunmuştu. Ayrıca yapılan zamların da düşük kalmasıyla birlikte geçim sıkıntısı çeken emeklilerin serzenişleri daha da artmıştı" diyen Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine bakanlıklarda uzun süren çalışmalar yapıldığını anımsattı. 

Türkiye Gazetesi'ndeki yazısında "Neticede 2023 yılı ekim ödeme döneminde emekli maaş ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine 5 bin TL tutarında bir ödeme yapılmıştı" diye yazan Karakaş, "2024 yılında da emekliye 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi?" sorusuna yanıt geldi. 

EMEKLİLERE KÖTÜ HABER!

Karakaş 'Ancak bu ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik verilmiştir. Bu sene 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için kanun çıkarılması elzem. Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de hazırlanması için Cumhurbaşkanı tarafından talimat verildi.

Diğer yandan ekonomi yönetimi hâlen uygulanmakta olan enflasyonla mücadele programının sekteye uğramaması için bu ödemeye sıcak bakmamaktadır." dedi. 

2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2025 yılı için öngörülen yüzde 17.5’lik enflasyon oranında artırılırsa asgari ücret 19 bin 977 Türk Lirası şeklinde olacak. Asgari ücret gerçekleşen enflasyon (yüzde 42) oranında artırılırsa 24 bin 142 Türk Lirası şeklinde olacak. Eğer asgari ücret 25 bin Türk Lirası’na çıkarsa artış oranı yüzde 47.04, 23 bin Türk Lirası’na çıkarılırsa yüzde 35.27 oranında artış yapılmış olacak.

2024 ve 2025 emekli maaşı tartışmaları sürüyor! SGK uzmanı açıkladı: Bunu yapanın maaşı yüzde 30-33 oranında azalır! 

Hangi bankalar 15 bin TL'den fazla emekli promosyonu veriyor? 5 bankada Ekim depremi! Hesaplara anında yatıyor! 
O bankadan emekliler için Ekim müjdesi: Bu ay hesaplara tam 20 bin TL yatacak! Albaraka emekli promosyon 2024!