Kent Haberleri

Emeklilerin Ocak 2023 promosyonları az önce tek tek hesaplandı! Bu rakamı görenin adeta aklı başından gitti! Hemen bakın

Emeklilerin Ocak 2023 promosyonları az önce tek tek hesaplandı... Bu rakamı görenin adeta aklı başından gitti... Hemen bakın... Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, EYT yasası ile ilk etapta prim ve sigortalılık süresi tamam olan toplamda 2,25 milyon kişi emeklilik hakkı elde edecek

Milyonlarca emekliye bankalar tarafından ödenecek olan dev promosyon miktarları tek tek hesaplanırken, EYT ile ilgili olarak çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, EYT yasası ile ilk etapta prim ve sigortalılık süresi tamam olan toplamda 2,25 milyon kişi emeklilik hakkı elde edecek. Emekli olmak zorunlu olmadığı için yalnızca başvuranlar emekli olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500 TL OLDU 

EYT'lilerin en çok merak ettiği konular arasında 2023 emekli zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi yer alıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Ocak 2023 emekli ve memur zammı yüzde 30 şeklinde yasalaştı. En düşük emekli maaşı ise Ocak-Temmuz dönemi için 5 bin 500 Türk Lirası olarak belirlendi. Böylece EYT yasası ile emekli olacakların alacağı en düşük maaş 5 bin 500 Türk Lirası şeklinde oldu.

Emeklilerin Ocak 2023 promosyonları az önce tek tek hesaplandı... Bu rakamı görenin adeta aklı başından gitti... Hemen bakın...

 

Emeklilerin Ocak 2023 promosyonları az önce tek tek hesaplandı... Bu rakamı görenin adeta aklı başından gitti... Hemen bakın...,

EYT YAŞ SINIRI OLMADAN ÇÖZÜME KAVUŞUYOR 

Vatan gazetesinin aktardığı detaylara göre, emeklilikte yaşa takılanlar için yapılan düzenlemenin teknik ve mali çalışması tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda başından beri 'Yaş şartı'nı tamamen kaldıran ve 1999 düzenlemesi öncesi hakları sigortalıya sağlayacak olan tek formül üzerinde yoğunlaşarak çözüm rotasını çizdi. Buna göre EYT'ye tabi olacaklar prim ve sigortalılık süresini doldurduğu anda emeklilik hakkı elde etmiş olacak.

EYT'LİLERİN MAAŞ HESAPLAMALARI NASIL YAPILACAK?
 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, EYT yasası çıktıktan sonra primi ve sigortalılık süresi tamam olanların maaş hesapları, diğer tüm emekli aylığı bağlananlar gibi, 3 dönem üzerinden gerçekleştirilecek.

KİMLER YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI ALACAK? 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, EYT'ye tabi olanlar da temelde bütün emekliliğe hak kazanmışlar gibi prim gün sayısının çok olmasına bağlı olarak değil SGK'ya bildirilmiş olan prime esas kazanca göre maaş alacak. Yani brüt maaşı yüksek olanlar daha fazla emekli maaşı almış olacak. Bütün çalışma hayatı asgari ücret üzerinden bildirilenlerin ise maaşları daha düşük oalcak. 

Emeklilerin Ocak 2023 promosyonları az önce tek tek hesaplandı... Bu rakamı görenin adeta aklı başından gitti... Hemen bakın...

EYT'LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK? 

Aktarılan son dakika detaylarına göre, emeklilik başvuru sürecinin başlaması için öncelikle EYT düzenlemesinin yasalaşması gerekli. Bundan sonra emekli maaşları için süreç hak sahibinin başvuru tarihi itibarıyla başlayacak. Yine verilen bilgilere göre, emekli maaşı hesaplaması dilekçenin verildiği aydan sonraki ay başından itibaren yapılacak.

Emekli olmak için başvuru yapan bir EYT'linin maaş hesaplaması düzenlemenin Ocak'ta Meclis'ten geçmesiyle ay başından yani 1 Şubat'tan itibaren gerçekleştirilecek. Söz konusu bu tarihten itibaren maaş bağlanana kadar da biriken tutar süreç tamamlanınca da emeklilerin banka hesabına yatacak.

Yine verilen detaylara göre, son güncellemelerle birlikte bir emeklinin alacağı promosyon miktarı ek ödemelerle birlikte 7 bin 500 TL - 8 bin TL'ye kadar yükselmişti.

Şimdi EYT'lilerin de emekli olmasına kısa bir zaman kala yeni bir iddia da gündeme bomba gibi düştü. Verilen son dakika detaylarına göre, bankaların promosyon miktarlarını daha da artıracağı da konuşulanlar arasında.

Emeklilerin Ocak 2023 promosyonları az önce tek tek hesaplandı... Bu rakamı görenin adeta aklı başından gitti... Hemen bakın...

 

Emeklilerin Ocak 2023 promosyonları az önce tek tek hesaplandı... Bu rakamı görenin adeta aklı başından gitti... Hemen bakın...

EYT'liler için promosyonun ne zaman verileceğine dair aHaber'e değerlendirmeler yapan  Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, şunları söyledi:

EYT kanunu çıkar çıkmaz 'biz promosyonu hak ettik' diye bir şey söz konusu olmadığını kaydederek, emekliliği hak ettikten sonra maaşınızın yatmış olması ve aradan en az 3 gün geçmesi gerektiğini dile getirdi. Yine verilen detaylara göre, Murat Bal, 5 bin 500 TL-7 bin 500 TL'ye kadar olan maaşlarda 3 bin 500 TL promosyon, 7 bin 500 TL-10 bin TL'ye kadar olan maaşlarda 4 bin 500 TL promosyon, 10 bin TL'nin üzerindeki maaşlar için 5 bin TL'ye kadar promosyon veriliyor.

Açıklamasında piyasanın daha rekabet ortamı içerisinde bu rakamı artırdığına değinen Murat Bal, "15 bin liraya kadar promosyonlar olduğunu duyuyoruz." dedi.

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARINDA GÜNCEL RAKAMLAR NE?

Verilen detaylara göre, özel bankalarda ek artışlarla birlikte promosyon miktarı 7 bin 500 TL'ye çıktı. Yine aktarılen bilgiye göre, kamu bankalarında ise 5 bin 500 TL ve 7 bin 500 TL arasında maaş alanların 3 bin 500 TL, 7 bin 501 TL ve 10 bin TL maaş alanların 4 bin 500 TL, 10 bin TL ve üzerinde maaş alanların ise 5 bin TL emekli maaş promosyon hakkı bulunuyor.

SSK ve BağKur emeklilerinin aklı başından gitti! Az önce bir bir açıklandı, duyan emekli inanamadı! Hemen bakın!

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine adeta Ocak 2023 şoku! Az önce bir bir açıklandı, duyan emeklinin yüreğine indi!

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine adeta soğuk duş! Bir bir açıklandı, duyan emeklinin dünyası yıkıldı! Hemen bakın