Ekonomi

Emeklilerin yüzü ocak ayı girmeden gülecek! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine koşulsuz şartsız 2.200 TL ödeme!

Yeni yılda yapılacak zamlar milyonlarca emeklinin gündemini oluşturuyor. Merakla beklenen ocak ayı zam haberlerinin duyulacağı bir ay olacak. Bunun yanı sıra emeklilere yeni yıla girmeden önce 2.200 TL verileceği açıklandı. İşte detaylar!Bu zam haberlerinin dışında emekliler bankaların verdiği promosyon ödemeleri ile de bir kazanç elde etti

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yeni yılda yapılacak zamlarda. Bu zam haberlerinin dışında emekliler bankaların verdiği promosyon ödemeleri ile de bir kazanç elde etti. Bunun yanı sıra emeklilere yeni yıla girmeden hemen önce 2.200 TL verileceği belirtildi. Nasıl mı?

İşte haberin detayları…

Emeklilere, koşulsuz, şartsız 2.200 TL ödeme verilecek, üstelik bu miktar ocak ayı zammının yanı sıra hesaplara yatırılacak. 2023 Ocak ayına az bir süre kala zam haberleri yoğun ilgi görüyor. SSK, Bağkur, emekli sandığı fark etmeksizin promosyon ödemelerinin yapılacağı açıklandı. Ek ödemeler ile beraber emeklileri yüzleri güleceğe benziyor. Şartsız ve koşulsuz 2.200 TL emeklilerin hesaplarına yatırılmaya başladı.

TÜM EMEKLİLERE ŞARTSIZ 2.200 TL EK ÖDEME YAPILIYOR!

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi adı ile ödemeler yapılırken, Bu yılla beraber her bayram öncesi 1.100 TL verilerek yani toplamda SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerine yapılmak üzere ödemeler hesaplara geçecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

2023 dini bayramlar takvimi yayınlanması üzerine 21-23 Nisan tarihleri arası Ramazan Bayramı olurken ödemelerin ise nisan ayında yapılacağı bekleniyor. Bununla beraber bir diğer bayram ise Kurban Bayramı 28 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında olup bayram ikramiyeleri haziran ayının sonunda yatırılacağı düşünülüyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

SGK'dan yaşlılık, vazife mallulüğü, ölüm aylığı gibi sürekli iş görmezlik maaşı alan vatandaşlara ödenecek olup bununla beraber SGK'dan aylık alıp, şehit yakınları, gaziler, güvenlik koruyuculara bu ödemeyi alma hakkı bulunmaktadır.

EMEKLİLER FAİZSİZ KREDİ KULLANABİLİR Mİ?

Emeklilerin faizsiz kredi kullanma olanağı bulunmaktadır. Faizsiz kredi alma hakkı bulunan emekli vatandaşlar, belgelenebilir gelir olarak emekli maaşlarını gösterip, sıfır faizli krediden yararlanabilirler. Bunun dışında bazı bankalar maaşını kendilerinden alan emekli müşterilere dönemsel olarak sıfır faizli kredi olanağı tanınıyor.

Zamlar peş peşe sıralandı! İşte 2023’te et ve süt ürünlerine gelecek zamlar!

2023 Asgari ücret zammı gündemde! Asgari ücret ne zaman belirlenecek? Asgari ücret toplantısı ne zaman?