Kent Haberleri

Emeklilerle birlikte bu kişiler de bayram ikramiyesi alacak! Duyanlar çifte bayram yaşadı!

Ramazan Bayramı’na az bir süre kala bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarıldığı ifade edildi. Emekliler 2 bin lira bayram ikramiyesi alacakken, diğer ihtiyaç sahiplerinin de bayram ikramiyesi alıp almayacağı merak konusu oldu. Peki, başka kimler bayram ikramiyesi alacak? İşte merak edilenler... EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU? Buna göre 2023 yılı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emekli bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak emeklilerin hesaplarına aktarılacak

Emekli bayram ikramiyesi için beklenen zam haberi sonunda gelirken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, senede iki kez ödenen emekli bayram ikramiyelerine yüzde 82 oranında zam yapıldığını ifade etti.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Buna göre 2023 yılı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emekli bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak emeklilerin hesaplarına aktarılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada "Emeklilerimizin bayramlarını kutlu geçirmeleri amacı ile 2018 yılından bugüne kadar 114 milyar lira tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılmıştır. 2023 yılı kapsamında hesaplara yatırılacak olan Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi haziran ayı içerisinde hesaplara aktarılacaktır" şeklinde ifade edildi.

İşte konuya ilişkin merak edilenler...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİME NE KADAR VERİLECEK? (DUL VE YETİMLER)

Emekli bayram ikramiyesi ölen eşinden veya anne-babası nedeniyle dul-yetim maaşı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, hisseleri oranında ikramiye ödeneceği belirtildi.

Ölen eşinin emekli maaşının yüzde 50'si bağlanmış olan eşe bin lira, yüzde 25 oranında bağlanmış olan kızına ise 500 lira bayram ikramiyesi verileceğinin altı çizildi.

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamıyor. Ayrıca bu ödemeler emeklinin borcu olsa dahi haciz konusu yapılamıyor.

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Sonunda bu da oldu! İstanbul’da tek oda için 8.500 TL kira istiyor! Duyanın ağzı açık kaldı!

A101’e hayvanseverlere özel ürünler geldi! Zaman ayarlı mama kabı 400 TL, evcil hayvan su çeşmesi 300 TL...