Ekonomi

Emeklilik için gün sayanlar dikkat! Prim dökümünüzü mutlaka gözden geçirin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor. EYT için gün sayanlara Türkiye Gazetesi Yazarı İsa Karakaş'tan önemli bir uyarı geldi.EYT için Aralık ayında emekli olma ihtimali doğacak ancak eğer prim dökümünüzde bu harfler varsa emekli olmanız tehlikeye düşebilir

Türkiye Gazetesi Yazarı İsa Karakaş, EYT'liler için kritik bir uyarıda bulundu. EYT için Aralık ayında emekli olma ihtimali doğacak ancak eğer prim dökümünüzde bu harfler varsa emekli olmanız tehlikeye düşebilir.

EYT'lilerin 23 yıldan beri emeklilik haklarının iadesini beklediğini belirten Karakaş, EYT'lilerin Hükümetin açıklayacağı formüle göre emekliliğe hak kazansalar bile küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmaları halinde emeklilik şanslarını kaybedebileceklerine dikkat çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sahte iş yeri ve sahte sigortalılık tespitlerine karşılık bazı tedbirler aldığına dikkat çeken Karakaş, SGK'nın sahtecilikle ilgili bazı harflerle işaretlemeler yaptığını söyledi. Bu çerçevede hizmet dökümlerinde yer alan söz konusu harflerin (Ş) Şüpheli (K) Kontrollü (S) Sahte anlamına geldiğini kaydeden Karakaş, denetmenler tarafından yapılan tespitlerde 'Sahte İş Yeri', sahte olma potansiyeli yüksek olan iş yerleri ise 'Kontrollü İş Yeri' olarak ve bu tür işyerleri ile bağlantılı olan kişilerin yer aldığı oluşumlar da 'Şüpheli İş  Yeri' olarak tanımlandığına işaret etti.

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

Aralık ayında Meclis'e gelecek EYT'de kritik nokta

Prim eksiği olanlar dikkat! EYT çıkmadan mutlaka yaptırın!