Genel

Emeklilikte askerlik borçlanması nasıl yapılır?

Emeklilikte askerlik borçlanmasının ne olduğu ve askerlik borçlanmasının kadar olduğu merakla araştırılmaktadır. İşte emeklilikte askerlik borçlanmasına dair detaylar!Bu durum emeklilik yaşını etkiliyor

ASKERLİK BORÇLANMASI NEDİR?

Erkek sigortalıların askerlik görevlerini yapmak için çalışma hayatlarından ayrılmaları ya da ara vermeleri bu dönemde sigortalılık durumlarının devam etmemesine sebep olmaktadır. Bu durum emeklilik yaşını etkiliyor.

Askere giden erkeklerin, askerlikte geçirmiş oldukları sürenin ya tamamının ya da belli bir kısmının emeklilikte geçerli olmak üzere yaşlılık malullük ve ölüm primi yatırılmasına askerlik borçlanması denilmektedir. Askerlik borçlanması ile askerde geçirilen günler kişinin prim gün sayısına eklenmektedir. Askerde geçirilen zamanın tamamı ya da bir kısmı için borçlanma yoluna gidilir.

İşte emeklilikte askerlik borçlanmasına dair merak edilen detaylar…

ASKERLİK BORÇLANMASI NE KADAR?

Askerlik borçlanmasına dair bilinmesi gereken öncelikle, askerlik borçlanması için ödenmesi gereken günlük prim tutarı 2022 yılının temmuz ile aralık döneminde 69.02 TL olduğu bilinmelidir. Askerlik süresinin tamamı olan 540 günlük borçlanma yapanların da 37 bin 273 TL ödemesi gerekmektedir.

EMEKLİLİKTE ASKERLİK BORÇLANMASI NASIL YAPILIR?

Erkek sigortalılar er ya da erbaş olarak silah altında geçirdikleri zaman çerçevesinde ve yedek subay okulundaki süreleri borçlanabilme hakkına sahiptirler.

Askerlik borçlanması, borçlanılabilecek sürelere dair primlerin SGK’ya ödenmesi ile yapılmalıdır. Askerlik borçlanması yapmak isteyen sigortalı vatandaşlar, SGK’ya askerliğini yaptığını gösterir belgelerle birlikte başvurur ve yalnızca bu sürelerin primlerini ödeme yapıp, borçlanma yoluna giderler. SSK’lı, Bağ-kurlu, memurlar askerlik borçlanması için başvuru yapabilir.

HALKBANK KREDİ KAMPANYASI

Toplam maliyet, YANİ VERİLEN MİKTAR, 22.517 Türk Lirası ve faiz oranı yüzde 1,89 ve yıllık maliyet oranı yüzde 32,86 belirlendi. Aylık Taksit olarak da 623 Türk Lirası olduğu duyuruldu.

VAKIFBANK KREDİ KAMPANYASI

Toplam Maliyet yani verilen miktar, 22.604 Türk Lirası. Bu fiyatın faiz oranı, yüzde 1,91 olduğu belirtildi. Yıllık maliyet oranı yüzde 33,25 Aylık Taksit olarak 626 Türk Lirası belirlendi.

ZİRAAT BANKASI KREDİ KAMPANYASI

Toplam maliyet yani verilen miktar, 22.080 Türk Lirası. Faiz oranı da yüzde 1,79 ve yıllık maliyet oranı yüzde 30,92 olduğu ve aylık taksitin de 611 Türk Lirası olduğu açıkladı.

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

Bakan duyurdu! Asgari ücret hesaplamasında değişiklik! İşte 2023 asgari ücret yeni detaylar!