Genel

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? Yasa TBMM’ye ne zaman sunulacak? İşte EYT’de son durum…

Seçim tartışmaları arasında öne çıkan konular arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar mağduriyeti yerini koruyor. Emekli olmak için yaşını bekleyen vatandaşlar EYT'ye dair gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte EYT’ye ilişkin son gelişmeler…Zamanında ya da erken seçim tartışmaları arasında da EYT mağduriyeti yerini korumaya devam ediyor

Emekli olmak için 3600 prim gününü doldurmasına rağmen yaşını doldurmayı bekleyen milyonlarca kişi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasına dair gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Zamanında ya da erken seçim tartışmaları arasında da EYT mağduriyeti yerini korumaya devam ediyor. Yaş doldurmayı bekleyen milyonlarca yurttaş "EYT yasası zaman çıkacak?" sorusuna bir cevap arıyor. Peki EYT yasası çıkacak mı? EYT mağduriyetine dair hangi formüller masaya yatırılıyor? EYT yasasından yararlanmak için hangi şartlar aranacak?

Türkiye gazetesinden Selçuk Böke'nin haberine göre, EYT düzenlemesini hayata geçirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3 farklı komisyon kuruldu. Kamudaki sözleşmeli personellerin, geçici ve taşeron çalışanların durumlarına dair çalışma yapmak üzere kurulan bu komisyonların, ekim ayına kadar hazırlıklarını tamamlaması bekleniyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK FORMÜLÜ ÖNE ÇIKIYOR

EYT’ye ilişkin alternatif formüllerin ele alınacağı çalışmalar sırasında EYT’nin bütçeye yükü, sosyal güvenlik açıklarına etkisi gibi başlıklar dikkate alınarak bir taslak hazırlanacak. EYT’de kademeli bir geçiş sağlanarak maliyetin azaltılması formülünün ağırlık kazandığı da kulis bilgileri arasında.

Habere göre, EYT’li olanların gelecek yılın başından itibaren ¨kademeli¨ şekilde emeklilik hakkı kazanabileceği bir düzenleme yapılması üzerinde duruluyor. Ekim ayından itibaren, hazırlanan taslaklar kabinenin gündemine getirilecek ve teklif olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak.

EYT YASASINDA 6 AŞAMALI ÇÖZÜM HARİTASI

EYT yasasına dair tartışmalarda 6 aşamadan oluşan bir çözüm haritası öne çıkıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar mağduriyetinin giderilmesi için yapılması üzerinde durulan ve öne çıkan 6 aşama ise şu şekilde:

EYT DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Olası bir EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde emeklilik sigorta primlerini ödemeye başlayan kişileri kapsayacak. Toplam 3600 prim gününü tamamlayan ve 15 yıl boyunca çalışan ama emekli olmak için yaş sınırını doldurmayı bekleyen yurttaşlar EYT mağdurları kapsamında değerlendirilecek.

Milyonları ilgilendiriyor! Uzman isim tek tek yanıtladı! Emekli, EYT’li, dul, yetim maaşları...

Milyonlarca EYT'li merakla bekliyordu! Kademeli emeklilik geliyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasına dair son dakika bilgisi! Komisyonlar hazırlıkları ne zaman bitirecek belli oldu!