Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılanlara özel kredi mi veriliyor? EYT’lilere hangi banka kredi veriyor?

EYT için kredi veriliyor mu? sorusu sorulmaya başlandı. Bankalar EYT'lerin prim borçları için kredi imkanları sunulmaya başlandı. İşte detaylar!Borçlanmayla prim günün tamamlamak isteyen vatandaşlar için bankalar hemen harekete geçti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesinden sonra n hak kazananlar emeklilik başvurularını yapmaya başladı. Borçlanmayla prim günün tamamlamak isteyen vatandaşlar için bankalar hemen harekete geçti.

Peki “Emeklilikte Yaşa Takılanlara özel kredi mi veriliyor? EYT’lilere hangi banka kredi veriyor?” İşte detaylar!

Prim borçları için bankalar "EYT'ye özel SGK prim borcu kredisi" adı altında kredi olanağı sunmak için harekete geçti. Kredinin faiz oranları yüzde 1,69'dan başlamaktadır. Faiz oranı çekilecek miktara ve vade süresine göre farklılık göstermektedir.

EYT’LİLERE HANGİ BANKA KREDİ VERİYOR?

EYT’lilere hangi banka kredi veriliyor araştırılan konular arasındadır.

GARANTİ BBVA

Garanti BBVA, yüzde 1,69’dan başlayan faizlerle SGK prim borcunuzu ödemek için EYT kredisi veriyor. İşte belirlenen şartlar;

AKBANK

Faiz oranı yüzde 1,78'den başlamaktadır. Erteleme dahil ihtiyaç kredilerinde azami vade ile 50.000 TL ve altındaki tutarlarda 36 ay olurken, 50.000 TL üzeri 100.000 TL ve altındaki tutarlarda 24 ay, 100.000 TL üzerindeki tutarlarda ise 12 aydır.