18 / 06 / 2024

Emeklinin Temmuz 2024 zammında son dakika! En düşük emekli maaşlı için hesap kitap yapıldı, rakam ortaya çıktı!

Emeklinin Temmuz 2024 zammında son dakika! En düşük emekli maaşlı için hesap kitap yapıldı, rakam ortaya çıktı!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan en düşük emekli maaşı için hesap kitap yapıldı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan o rakam...



16 milyon emekli Temmuz 2024 maaş zam oranına odaklandı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli maaş zam oranı Temmuz ayının ilk haftasında netlik kazanmış olacak. Fakat emeklilerin de kafası karıştı. Emeklinin Temmuz 2024 maaş zammı nasıl uygulanacak? İşte milyonlarca emekli tarafından merak edilen ve araştırılan o detaylar...

Haber Global'de yer alan habere göre geçtiğimiz Mayıs ayında enflasyon yüzde 3,37, beş aylık enflasyon yüzde 22,72 şeklinde açıklandı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre beklenti anketindeki tahminler baz alındığında enflasyon haziranda yüzde 2,56 şeklinde olacak. Söz konusu bu verilere göre 6 aylık enflasyon yüzde 25'e yaklaşacak.
 
Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Haziran ayı enflasyon rakamları Temmuz ayının ilk haftasında belli olacak.

Emeklinin Temmuz 2024 zammında son dakika! En düşük emekli maaşlı için hesap kitap yapıldı, rakam ortaya çıktı!

TEMMUZ 2024 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Gündemden düşmeyen emekli maaşları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanıyor. 2024 yılı Mayıs ayı itibarıyla işçi emeklisinin maaş zammı şimdiden yüzde 22,72 şeklinde oldu.

Piyasa katılımcıları anketindeki veriler baz alındığında, Temmuz ayında emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 25 civarında zam yapılacak.

EMEKLİ MAAŞI İÇİN HANGİ SENARYOLAR KONUŞULUYOR?

Emekli maaş zammı büyük oranda netlik kazanmış olsa da söz konusu bu artışın kime nasıl yapılacağı yönünde kafalar karışık durumda. Şu an için en çok zam oranının kök maaşa mı yoksa en düşük emekli maaşına mı uygulanacağı merak ediliyor.

6 aylık enflasyondan kaynaklanan zam oranı normal koşullarda kök maaşlara uygulanıyor. Kök maaşlar enflasyon ile artmasına rağmen en düşük maaşın altında kalıyorsa, emekli en düşük emekli maaşını da alıyor.

Emekli vatandaşların kazançlarına göre hesaplanan net tutarı gösteren kök maaş, emekli maaşının ham hali anlamı taşıyor:


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTARSA NE OLUR?

Bu yılın Ocak ayında kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan tüm emeklilerin maaşı 10 bin TL'de denkleştirilmişti. Söz konusu bu uygulamanın sürmesi ve en düşük maaşın 6 aylık enflasyon oranında artırılması halinde emekliler 12 bin 500 TL şeklinde olacak.


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTMAZSA NE OLACAK?

Fakat en düşük maaşta değişiklik olmazsa milyonlarca kişinin gelirinde artış yaşanmayabilir. Kök maaşları 7 bin 500 TL'nin altında olan emeklilere yüzde 25 zam yapıldığında bile maaşı 10 bin TL eşiğini geçemeyecek.

Bu nedenle de en düşük maaşa zam yapılmaması ve kök maaşın artışa rağmen sınırın altında kalması durumunda emekliler 10 bin Türk Lirası almaya devam edebilir.

Ünlü kripto fenomeni: İçinde kiracı olan ne kadar konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin!

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 


Geri Dön