Kent Haberleri

Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Çoluk çocuk evlat kardeş herkes tıklamalı

Emekli vatandaşları bayram ikramiyesi müjdesi sardı. Vatandaşlar alacakları ikramiye sonrasında bir nebze de olsa rahatlamanın planlarını yapıyor. İşte konuyla ilgili detaylar... Vatandaşlar yaşam koşullarının zorlaşmasının ardından emekli ikramiyelerine de zam yapılması gerektiğini ifade ediyor

Emekli vatandaşlar maaşlarına gelecek zammı beklerken, bir yandan da ikramiyelerden gelecek haberleri bekliyorlar. Vatandaşlar yaşam koşullarının zorlaşmasının ardından emekli ikramiyelerine de zam yapılması gerektiğini ifade ediyor. Hükümetin ise şu anda bu konuyla ilgili bir çalışması mevcut değil.

Milyonlarca emekli yılda iki kez ikramiye ödemesi aldığı duyurulurken Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi yapılan ikramiye ödemeleri 2022 yılının sonuna gelmişken merak konusu olduğu bildirildi. Birçok vatandaş 2023 yılında ne kadar bayram ikramiyesi alacağını araştırırken bayram ikramiyesine de zam yapılmasının eklendiği ifade edildi.

Türkiye’de emekli vatandaşlar ikramiye ödemeleri ile ilgili bilgi sahibi olmak istediği belirtildi ve emekliler 2023 yılı bayram ikramiyelerine ilişkin araştırmalarına şimdiden başladı. Peki ne kadar ödeme yapılacak?

Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin zam açıklaması yapılmazken beklentilerin arasında zam var. Mevcut ikramiye 1100 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Eğer 2023 yılında da bu ödeme değişmezse, emekliler 2200 TL ödeme alacaklar.

Bu sene Ramazan Bayramı 21-23 Nisan, Kurban Bayramı ise 29 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Konu ile ilgili olarak EYT’lilerin bayram ikramiye ödemelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.