29 / 04 / 2024

Emekliye bomba haber! En düşük maaş asgari ücret olacak!

Emekliye bomba haber! En düşük maaş asgari ücret olacak!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin masada tek formülün olduğunu ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamında olmayan iki grubu açıklamıştı. Öte yandan EYT düzenlemesinde en düşük emekli maaşının düzeyi için düşünülen taban belli oldu.



Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. "EYT yasası çıktı mı, EYT yasası ne zaman çıkacak, kimler yararlanacak?" soruları yakından takip edilirken hükümetten yapılan açıklamalar dikkatle izleniyor.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara emeklilik formülü merakla beklenirken, maaş hesaplamaları gündeme geldi. Üzerinde çalışılan EYT düzenlemesinde önemli bir emeklilik sistemi ile kısa zaman içinde emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaş emekli olmuş olacak. İşte EYT düzenlemesinin ayrıntıları ve kademeli emeklilik sistemi...

KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ

EYT düzenlemesine ilişkin edinilen son dakika haberine göre üzerinde durulan formül ilk aşamada yaklaşık 1.5 milyon EYT'linin emeklilik hakkı kazanmasını sağlayacak.

Kademeli emeklilik sisteminin ayrıntıları şöyle;

 Emekliye bomba haber! En düşük maaş asgari ücret olacak!

AŞAMA AŞAMA 4-4.5 MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLACAK

EYT'de sonlanma aşamasına getirilen çalışmaya göre 1999 yılından önce işe başlayanlardan 25 yılını dolduran erkekler ile 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek.

EYT kapsamında yaklaşık 3-4 milyon kişi bulunuyor. Yapılacak düzenleme kapsamında ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanacağı hesaplanıyor. Daha sonrada prim gün sayılarına göre bir kademelendirme yapılması gündeme alındı.

Böylece geri kalan 2-3 milyon EYT'li de kademeli olarak emeklilik hakkı kazanmış olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön