30 / 04 / 2024

Emekliye ek zam, asgari ücrete ikinci zam var mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kimsenin şüphesi olmasın!

Emekliye ek zam, asgari ücrete ikinci zam var mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kimsenin şüphesi olmasın!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekliye ek zam ve asgari ücrette ikinci artış ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki beklenen zamlar olacak mı?



Milyonlarca emekli dört gözle seyyanen zam haberini beklerken, seçim öncesi için zam beklentileri gittikçe arttı. Ramazan ve Kurban bayramları için emekliye 2’şer bin TL'den toplamda 4 bin TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri, 3'er bin TL'den olacak şekilde 6 bin TL'ye çıkartıldı. 

Emekliye ek zam ve asgari ücrette ikinci artış ile ilgili bir son dakika açıklaması da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. 

Emekliye ek zam, asgari ücrete ikinci zam var mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kimsenin şüphesi olmasın!

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretli çalışanların ve emeklilerin seçim öncesi bir zam beklentisinin olduğuna ve bu konuda yeni bir düzenleme olup olmayacağına ilişkin soruyu cevapladı. 

Yılmaz, "Olabildiğince elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konulara ilişkin adımlar attık. Gelecek Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe, geliştikçe, istikrarımız meyvelerini vermeyi sürdürdükçe emeklilerimiz başta olacak şekilde bütün kesimlere dönük yine aynı yaklaşımımızı sürdüreceğiz" dedi ve bundan hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

Cevdet Yılmaz, söz konusu açıklamasında bütçenin sonsuz olmadığının ve kısıt olduğunun altını çizdi. "Bizim önceliğimiz emekli oldu, çalışanlar oldu. Kesinlikle bundan hiçbir tereddüt bulunmuyor. Bütçemizin içindeki payına bakabilirsiniz. Çalışanların payına, emeklilere yaptığımız aktarmaların sosyal güvenlik sistemine. Ancak bir taraftan da şu gerçek tabii, emekli sayımız da oldukça yüksek bir rakama geldi, 16 milyon gibi bir rakamı gördük" diyen Yılmaz, burada en küçük atılacak bir adımın büyük bir yansıması olduğunu söyledi. 

Yılmaz, "Bayram ikramiyelerinde yüzde 50 yükseliş yapıldı değil mi? Bunun mali yansıması 27 buçuk milyar TL oldu. Tek başına bu atılan adımın mali etkisi 27,5 milyar Türk Lirası" bilgilerini verdi. 

Emekliye ek zam, asgari ücrete ikinci zam var mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kimsenin şüphesi olmasın!

Son günlerde emeklilerin zam beklentilerine ilişkin açıklamalar peş peşe geliyor. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere ek bir zam yapılması için yeterli kaynak olmadığının altını çizmişti. Ardından AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da geçen günlerde emeklilerin aylıklarındaki iyileştirme için seçim sonrasını işaret etmişti. 

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'in Nisan'da çalışmalarına başlamasından sonra konunun değerlendirileceğinin altını çizdi. 

Akbaşoğlu, söz konusu açıklamasında bu senenin emekliler yılı ilan edildiğini yeniden anımsattı ve "Emeklilerin alım gücünü artırmaya bütün çalışanlarımızla birlikte hepsini daha iyi bir noktaya taşımak açısından irademiz tam" ifadelerine yer verdi. 

Emekliye seyyanen zam var mı? 'En düşük emekli maaşı 4 bin 431 TL artacak' dendi! Emekliler dikkat!

Gram altın için tarih verildi: Tam 3 bin 240 TL! Altını olanlar ve yatırımcılar dikkat! 

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?


Geri Dön