16 / 07 / 2024

Emekliye ek zam nasıl yapılacak, en düşük maaş kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam talimatı: 'Bitirin bu işi'

Emekliye ek zam nasıl yapılacak, en düşük maaş kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam talimatı: 'Bitirin bu işi'

Milyonlarca emeklinin takip ettiği en düşük emekli maaşına zam düzenlemesi kulislerin hareketlenmesine neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bitirin bu işi' talimatı geldi. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş zam oranının yüzde 24,73 şeklinde belirlenmesinin ardından ek zam beklenmeye başlandı.  Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL'den düşük kalan 1,8 milyon emekli için ek düzenleme yapılması gündemde. 

Emekliye ek zam gündemdeyken kulis bilgileri de peş peşe gelmeye başladı. En düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın 12-13 bin TL seviyelerine çıkartılması amacıyla AK Parti kurmaylarının çalışmalarına devam ettiği ifade ediliyor. 

AK Partili yetkililerden gelen son açıklamada, emekliye seyyanen zammın gündemde olmadığına dikkat çekildi. 

Emekliye ek zam nasıl yapılacak, en düşük maaş kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan dan zam talimatı: Bitirin bu işi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "BU İŞİ BİTİRİN" DEDİ 

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; en düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik çalışmalarda  son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği de dile getirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD ziyareti öncesi kurmaylarına, “Emeklilere yapılacak zam mevzusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin” dediği ileri sürüldü. Cumhurbaşkanının bugün Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. 

Edinilen bilgilere göre, hafta başında, AK Parti’nin ekonomi kurmayları eldeki seçenekleri değerlendirmek için bir araya geldi. Görüşmeden kesin bir şey çıkmayınca kurmaylar ikinci defa toplandı. 

Emekliye ek zam nasıl yapılacak, en düşük maaş kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan dan zam talimatı: Bitirin bu işi

Daha önce parti ve külliyedeki toplantılarda yapılan çalışmaların da ele alındığı görüşmelerde net bir formül gündeme gelmeyince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalara hız verildi. 

Toplantılarda kök maaşın yükselmesinin emeklilerin lehine olduğu ancak bu formülün en düşük primi ödeyenlerle, yüksek prim ödeyenlerin maaşları arasındaki makasın daralması anlamı taşıdığı, unun da emekliler arasında adaletsizliğe neden olabileceği görüşü gündeme getirildi. 

Bunun yerine tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri değerlendirmeye alındı fakat Hazineye getireceği ek yükten dolayı bu formüle de sıcak bakılmadı.

Yapılacak çalışma bütün emeklileri kapsayacak şekilde hazırlanırsa, tek maddelik değişikliğin yeterli olacağı, değişiklik teklifinin ‘torba yasa’ya eklenerek hızla Meclis’ten geçirilebileceği ileri sürüldü. Çalışma tamamlandığında gelecek hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası bizzat Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. 

Mevduat faizleri güncellendi, 100 bin TL'nin bile aylık getirisi şaşırttı! Yastık altında parası olanlar acil bakın!

Altın kritik eşikte! Rekora koşuyor! Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç liradan satılıyor?

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

Geri Dön