29 / 04 / 2024

Emekliye ikinci promosyon ödemesi ne zaman yapılacak?

Emekliye ikinci promosyon ödemesi ne zaman yapılacak?

12 milyonu aşkın emekli, 2020 yılının üçüncü çeyreğine girmemizle birlikte ikinci promosyon ödemelerinin ne zaman yatırılacağı sorunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki emekliler için ikinci promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? İşte 2020 emekli promosyon ödemeleri hakkında merak edilenler...



12 milyonu aşkın emekli vatandaş ikinci promosyon ödemesi ile ilgili haberleri yakından takip ediyor. Emekliler, 2020 yılının üçüncü çeyreğine girilmesi birlikte emeklilere ikinci promosyon ödemesi ne zaman yatırılacak sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki en az üç yıl kalma taahhüdü veren emekliler için ikinci promosyon ödemesi ne zaman hangi tarihte yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

Hangi emekliler promosyon alabilir?

Emekli aylığı bağlanan herkes seçtiği banka aracılığıyla promosyon ödemesi alabiliyor.

2017'de başlayan emekli promosyonu şartı nedir?  

Emekliler istedikleri bankaya sadece '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdü vermesi gerekiyor. Bunun haricinde başka bir şart aranmıyor.

İkinci promosyon ödemeleri ne zaman? 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Emekli promosyon ödemeleri 2017 Şubat ayında hayata geçirildi. 3 yıl taahhüt süresi dolanlar istedikleri bankadan 3 yıl kalma taahhüdü ile ikinci promosyon ödemelerini alabilecek.

2017'den sonra promosyon alanlar ne yapacak? 

Onlar da 3 yıl bitince ikinci ödemeyi alacak. Örneğin; 2018 yılında alan bir emekli 2021'de ikinci promosyonu hak edecek.

Aynı bankada kalmak mecburi mi? 

Taahhüt süresi sona eren emekliler, istedikleri bankayı seçip ikinci promosyonlarını oradan alabilir. Ancak süre dolmadan da banka değiştiriliyor.

Süre bitmeden banka değişir mi?

Eğer kredi kullanmamışsanız kalan sürenin promosyonunu iade edip ayrılabilirsiniz.

Maaş alınan banka nasıl değiştirilir?

Maaşın yatırılması istenen bankanın herhangi bir şubesine başvurmak yetiyor. e-Devlet'ten de banka seçilebiliyor.

Ne kadar ödenecek?

Emekli maaşı bin 500 ile 2 bin 500 lira arasında olanlar en az 625, 2 bin 500 liranın üstünde olanlar ise en az 750 lira alabiliyor. Kampanyalarla tutar artabiliyor

Yeni emekli olan ne yapacak? 

Emeklilik başvurusu yapılırken maaş seçme imkanı var. Başvurunuzu yaparken promosyon tutarlarına bakarak seçim yapabilirsiniz. Maaş bağlanır bağlanmaz da taahhüdünüzü verip ödemeyi alabilirsiniz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön