Ekonomi

Emekliye müjdeler peş peşe geldi! Bir maaş ikramiye yolda mı? 2023 emekli maaş farkları ne zaman ödenecek?

Emeklilere müjde üstüne müjde verildi. Emeklilerin hayatlarını kolaylaştırmak için bir maaşı ikramiye tasarısı yolda. İşte detaylar!Ancak müjdeler peş peşe geldi

Emekliye bir maaş ikramiye mi verilecek? Ocak 2023 zamlı emekli maaşları erken yatacak mı?  Yaşanan maaş artışı işsiz vatandaşları, çalışanları ve emekli vatandaşları bir hayli etkiledi. Ancak müjdeler peş peşe geldi.

İşte haberin detayları…

Asgari maaşın yükselmesi akabinde meydana gelen memur ve emekli maaşlarının artması peş çok şeyi beraberinde getirdi. Başta gıda sektörü olmak üzere pek çok sektör fiyat artışına gitti. Bu fiyatların artışı ile en çok işsiz ve çalışanlar ile emeklilerin yaşamı değişmek zorunda kaldı. Buna ek olarak da belli bir yaş eşiğini geçen emeklilerin sağlık giderleri artarken, diğer taraftan da çocukları geçim derdi bunlar büyük masraflar halinde kapıda bekler duruma geldi.

EMEKLİYE MÜJDE!

Yaşanan tüm bu sıkıntılı durumlardan kurtulmak için sunulan çözüm yolları tek tek gelmeye başladı. Müjdeler emekliye peş peşe verilmeye başladı. Son gelen üç müjde ile emeklinin yaşam şartlarının büyük değişimler yaşanacak ve düşen standartlarının tekrar eski haline geleceği öngörülmektedir. Seçim hazırlarının yapılmaya başlandığı şu günlerde emekliler için yeni tasarılar haberleri gelmeye başaldı. Bu bahsedilen ikramiye henüz resmiyet kazanmadı. Önümüzdeki günlerde detaylı açıklamalar bekleniyor.

Bu üç müjdenin ilki emeklinin maaşının yaşanan enflasyon artışına doğru orantılı olacak olan zam ile korunması. Yeni yılda ocak zammının verilmesi. İkinci müjde ise bir ek maaş ödemesi ile emeklinin verdiği açığın kapatılması için destek verilmesi tasarılar arasına yer alıyor.

2023 EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2023 emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? sorusu emekliler tarafından merakla sorulmaktdır. Henüz emekli maaş farklarının ne zaman ödeneceğine dair bir bilgi verilmedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30 olarak uygulanması, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya yükseltilmesi ile asgari ücret desteğine dair Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Bu habere dair detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda emeklilere müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan " En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum." dedi. Böylelikle en düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira olacak.

Emekli olmak için gün sayanlar dikkat! Daha yüksek maaş alanın yolları nelerdir? İşte maaş arttırma yöntemi!Otobüsçüler Federasyonundan zam açıklaması! Duymadım demeyin!