Kent Haberleri

Emekliye rahat nefes aldıran müjde! Bankalar el ele verdi! 11 bin TL promosyon verecek!

Emeklilerin yüzünü güldürecek haber BDDK'dan geldi. Emeklilerin cüzdanı para ile dolup taşacak. Bankalar aralarında anlaştı en düşük 11 bin TL promosyon ödemesi sağlanacak. Özel bankalar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) promosyon ücretlerini yeniledi

Emeklilerin büyük bir heyecan ile beklediği müjde şimdi geldi. Özel bankalar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) promosyon ücretlerini yeniledi. Bu kapsamda; özel bankalar emeklilere 20 bin TL promosyon sunarken BDDK ise en düşük 11 bin TL promosyon ödemesi sağlayacak. İşte, emeklilere zil takıp oynatacak promosyon ödemeleriyle ilgili ayrıntılar...

Temmuz ayında bankalar arasında başlayan kızgın emekli promosyon yarışı milyonlarca emekli vatandaşa nefes olurken, maaşını başka bankaya taşıyan emeklilerin cepleri de doldu. Bu sene EYT düzenlemesinden faydalanacak 2 milyon 250 bin kişiyi de bünyelerine katmak isteyen özel bankalar, şimdiden promosyon fiyatlarını konuşmaya başladı. 

Bankacılık kaynakları verdikleri bilgilerde 2023 senesinde özel bankaların emeklilere 20 bin TL'lik promosyon ödemesi yapacağını ileri sürdü. Önceki dönemde olduğu gibi bu promosyonlar da emeklilerin maaşlarına göre sunulacak.

BDDK PROMOSYON TASARISI HAZIRLIYOR!

Yine bankacılık kaynaklarından gelen iddialara göre; BDDK promosyonlar hakkında bir tasarı hazırlığında ve bu hazırlığı kapsamında bankalara emekli promosyon ödemesinde bir alt limit getirecek. Bu kapsamda bankalar, 2023 senesinde emeklilere maaşlarının iki katından daha az promosyon ödeyemeyecek. Şuan en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olduğu için emeklilerin alacağı en düşük promosyon 11 bin TL olacak.

EYT'lilerin ilk maaşlarını Şubat ayında alacağı düşünülüyor ve bankaların Şubat ayı içinde promosyon çalışmalarını sonlandırarak Şubat'ın son haftasında promosyon kampanyalarını hayata geçirmeleri öngörülüyor.

BAKAN NEBATİ'DEN EYT MÜJDESİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT'nin Hazine üzerindeki yükü hakkında açıklamalarda yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "EYT'nin geleceği çok açıktı, biz bunun önden tedbirini aldık. 5 Milyona yakın EYT'linin emekli hakkı olacak. Bunların yüzde 40'ı bu yıl emekli bütçede kaynağını oluşturduk, rahatız. Rakam vermeyeyim ama EYT'nin kaynağını oluşturarak yeni yıla girdik" ifadelerini kullandı.

Emeklinin yüreğini ağzına getiren son dakika gelişmesi! Emekliye kıdem tazminatı sürprizi!
EYT’liye lokum gibi tatlı çifte müjde! Bu haberi görmeyen EYT'li kalmasın!
Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!