03 / 05 / 2024

Emekliye seçim öncesi yeni ikramiye müjdesi geldi! Hesaplara 5 bin TL daha yatırılacak!

Emekliye seçim öncesi yeni ikramiye müjdesi geldi! Hesaplara 5 bin TL daha yatırılacak!

Milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre seçimlerden önce emeklilerin hesaplarına 5 bin TL daha ikramiye yatırılacağı öne sürüldü...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ekim'de duyurduğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı nedeniyle bir defaya mahsus olmak üzere tüm emeklilere ödemesi yapılan 5 bin TL'lik ikramiyeler ile ilgili olarak yüzleri güldüren bir iddia ortaya atıldı. Düşük yapılan emekli zammından duyulan hoşnutsuzluğun önüne geçmek için iktidarın bu sene bayram ikramiyelerine ek olarak yeni bir 5 bin liralık bir ödeme yapacağı belirtildi.

Halktv'de yer alan habere göre 16 Ocak 2024 tarihli tarihli kabine toplantısından sonra SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 42.56 oranında zam yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise yüzde 33.3'lük artışla 10 bin liraya çekildiğini duyurmuştu.

Ülkemizdeki yüksek enflasyon, artan hayat pahalılığı, gıda ve kira fiyatları başta olacak şekilde her kalemde yaşanan şok zamlar karşısında emekli zammının yetersiz kaldığını kaydeden milyonlarca emekli, hükümetin aldığı karara sert şekilde tepki verirken, bazı SGK uzmanları iktidarın mevcut şartlarda 31 Mart seçimlerine gidemeyeceğini belirterek, yerel seçim öncesinde ek zam gelebileceğinin sinyallerini vermişti.

Son olarak ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, geçtiğimiz sene yapılana benzer olarak seçim öncesinde, Mart'ın ilk günlerinde açıklanacak bir seyyanen artışla beraber en düşük emekli maaşının 12 bin lira seviyelerine çıkarılacağını belirtirken, emekliler için yeni bir ikramiye duyurusu da geldi.

Emekliye seçim öncesi yeni ikramiye müjdesi geldi! Hesaplara 5 bin TL daha yatırılacak!

EMEKLİYE İKİNCİ KEZ 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK

Sözcü TV'de yapılan canlı yayında açıklamalar yaşan Ersan Şen, aynı zamanda hükümetin yeni yılda emeklilere yönelik ikinci bir planının daha olduğunu dile getirdi.

9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve Kasım ayında çalışmayan emekliler için ödenen 5 bin TL'lik ikramiyeler, tepkilerden sonra tüm emekliler için geçerli olmuştu.


SEÇİMDEN ÖNCE HESAPLARA YATIRILACAK

10 Nisan 2024 tarihine denk gelen Ramazan Bayramı için 5 bin liralık 2. bir ikramiye ödemesi yapılacağını kaydeden Şen, ikramiye açıklamasının emeklileri memnun etmek amacıyla seçimlerden önce duyurulacağını ve hesaplara aktarılacağını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada söz konusu bu adımın emeklilere kısa vadeli bir rahatlama sağlamayı amaçladığını dile getiren Ersan Şen, verilecek ikramiyelerin göz boyamanın ötesine gidemeyeceğini savunarak, yeni bir maaş düzenlemesi yapılmadıkça bu tür ara ödemelerin sorunu çözmeye yetmeyeceğini de sözlerine ekledi.

 

KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler teslime hazırlanıyor!

TOKİ'den İstanbullulara müjde! Gaziosmanpaşa'ya 665 konutluk yeni proje geliyor!

Yatırımcılar dikkat! İki ilde 15 arsa satılıyor!


Geri Dön