Ekonomi

Emekliye yılbaşı ikramiyesi yolda mı? Milyonların gözü kulağı burada! İşte Bakan Bilgin’den açıklama geldi!

Emeklilerin gözü kulağı yılbaşı ikramiyelerinde. Bu konuya dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. İşte detaylar!

Emekliye her sene düzenli olarak verilen ikramiyelere, yılbaşı ikramiyesi mi eklendi? SSK, Bağkur ve Emekli sandığı emeklilerin ağızlarını kulaklarına kadar açtıracak bu ikramiye haberine dair açıklamayı Bakan Bilgin yaptı.

İşte o detaylar!

Emekliler, yılbaşı ikramiyesine kısa sürede yoğun ilgi gösterdi. Milyonlarca emekliye yılbaşı ikramiyesi mi verilecek? Milyonlarca emekli yılbaşında ikramiye verilmesini dört gözle beklerken sevindirici haber geldi. 2018 yılı Ramazan ve Kurban Bayramlarından itibaren her yıl düzenli olarak verilen emekli ikramiyelerine bir yenisi eklendiğine dair iddialar gündemde dolaşıyor. Gözler 31 Aralık 2022 tarihi öncesine çevrildi. Emekliye yılbaşı ikramiyesi ödenecek mi? Yılbaşı ikramiyesi kaç TL? soruları bıkmadan usanmadan soruluyor.

Emekli vatandaşlara yılbaşı ikramiye verilecek mi sorusuna yanıt arıyor. Bu konu hakkında bilgilendirmeler yapılmaya başladı. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda yılda iki kere olmak üzere gerçekleşen ikramiye ödemeleri 1.100 TL'den toplamda 2.200 TL olarak emeklilerin hesaplarına geçiyor. Yeni yıla girmeye sayılı günler kala emeklilerin yılbaşı ikramiyesi alıp almayacağı merak edilmeye başlandı ve 13 milyon emeklinin gündeminde yer alan ikramiyelere dair açıklama Bakan Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, yılbaşında emekli ikramiyesi hakkında çalışmanın olmadığına yönelik açıklamalarda bulundu.

EMEKLİLERE BU TARİHTE ÖDEME ÜSTÜNE ÖDEME!

Milyonlarca emekliye her yıl ikramiye ödemeleri yapılırken 2018 yılından itibaren emekli vatandaşlara dini bayramlarda yılda iki kez 1.100 TL ücret ödemesi yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre merakla beklenen Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023 yılında başlayıp ikramiye ödemeleri ise net tarihi söz konusu değildir. Geçen senelere bakılarak bayramdan 4 gün önce yapılacağı öngörülüyor.

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücreti açıkladıktan sonra memur ve emekli maaşlarında artış da bu şekilde tespit edilecek." demişti. En düşük emekli maaşına dair soruyu Milliyet Yazarı Cem Kılıç cevapladı.

Kılıç,”En düşük emekli maaşı 3500 lira. Asgari ücret artışıyla birlikte benim tahminim en düşük emekli maaşı 4500 liraya çıkmış olur. Genel olarak memur ve emekli maaşı zammında da yüzde 40 ila 50 oranında artış bekliyorum” dedi.

Araba alacaklar elini çabuk tutsun! Bakandan açıklama geldi! 7 gün içinde araba almayan başını taşlara vurur!

Resmi Gazete’de yayımlandı! Cumhurbaşkanı onayladı! Çocuklu hanelere 3.300 TL anında ödeniyor! İşte başvuru şartları!