Ekonomi

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

Ocak'ta emekli vatandaşları dört gözle beklediği zamlı maaşlarını aldı. 1 Ocak-30 Haziran dönemi için yapılacak yükseliş de yüzde 5'ten yüzde 7.5'e çıkarıldı.Peki, emekliye ek zam ne zaman yatacak? Hangi meslekten emekli olanlara ne kadar zam yapılacak?  Fotomaç'ta yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklamada, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak- 30 Haziran 2022 dönemi için yapılacak yükseliş oranının yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltildiği belirtildi

Emekli ve memur maaş farkına ilişkin 24 Ocak Pazartesi günü yeni bir açıklama geldi. Fotomaç'ta yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklamada, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak- 30 Haziran 2022 dönemi için yapılacak yükseliş oranının yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltildiği belirtildi. Bu gelişmenin ardından konuyu merak eden kişiler de araştırmalarını artırdı. 

Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan kişilerin 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde aylıklarındaki fark tutarlarının 27 Ocak'ta ödeneceği belirtildi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022'de memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammı yüzde 7.5 şeklinde düzenlediklerini açıkladı. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarına ve enflasyon farkına bu ay kavuşuyor. 

22 Ocak tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karardan sonra yüzde 2.5 ek zam maaşlara yansıtılacak ve bununla meydana gelen fark da hesaplara ödenecek. 

Memur maaşlarına yapılacak toplu sözleşme zammı da yüzde 7,5'e çıkarıldı. 2,5 puanlık fark için memur ve memur emeklisine fark ödemesi gerçekleştirilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, harp ve vazife malullerinin 2021 yılı ek ödemeleri ile emekli sandığı çerçevesinde emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların Ocak 2021 zam farklarının ödenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Asgari ücretin üzerinde çalışanlar dikkat! Maaşlar nasıl hesaplanacak?

3600 ek gösterge için kritik tarih belli oldu! Emeklilik için bekleyenler dikkat!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

İşçilere ödemeler yarın yapılıyor! 2.168 lira ceplerine girecek!