27 / 04 / 2024

Emin Hitay, Türkiye'de lüks konut danışmanlığı yapacak!

Emin Hitay, Türkiye'de lüks konut danışmanlığı yapacak!

Sotheby's Realty International ile Türkiye'de lüks konut danışmanlığı yapacak olan işadamı Emin Hitay, 1 yılda 1 milyar dolarlık satış hedefliyor



Türkiye'de lüks konut sektöründeki gelişim ABD'li ünlü müzayede evi Sotheby's'in lüks emlak danışmanlık şirketi Sotheby's Realty International'ı Türkiye'ye getirdi. Sotheby's Realty International'ın Türkiye temsilciliğini alan işadamı Emin Hitay, bugünden itibaren Türkiye'deki lüks konutları yerli ve yabancılara, yurtdışındakileri ise Türk zenginlere pazarlayacak. Hedeflerinin ilk yıl işlem bazında 1 milyar dolarlık satış gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Hitay, sonraki yıllarda ise yüzde 20'lik büyüme hedefleri olduğunu kaydetti. Portföylerinde ilk olarak Kaliforniya'da bir üzüm bağını Türk zenginlere pazarlamak olduğunu söyleyen Hitay, bunun yanı sıra ABD'de Miami'deki South Beach'te yapılan, içerisinde otelin de olduğu ve yaşamın başladığı W Residences projesindeki 150 adetlik rezidansı da Türklere pazarlayacaklarını söyledi. Hitay, Türkiye'de portföylerine ilk giren projenin ise Bodrum Hebilköy'de Aytaç İnşaat tarafından yapılan fiyatları 2.8 milyon ile 3.2 milyon arasında değişen 5 villa olduğunu kaydetti.

25 bin dolarlık metrekare fiyatı cezbetti
Hitay, Türkiye'deki lüks konutlarda metrekare fiyatlarının 4-5 bin dolardan başlayıp 25 bin dolara kadar çıktığını kaydederek 'Bu fiyatlar Londra, Paris, New York ile yarışabilecek duruma geldi. Bu da Sotheby's'in Türkiye'ye gelmesinde etkili oldu. İstanbul'da yapılan konutların yüzde 15'ini lüks konutlar oluşturmaya başladı' diye konuştu. Hitay, 2015'e kadar ofis sayılarını 10'a çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.Sotheby's Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan çiğdem Hitay ise yabancıların sadece yeni projeleri değil eski İstanbul olarak adlandırılan bölgelerdeki yalı ve villaları da tercih ettiğini söyledi. Sotheby's Realty International CEO'su Mike Good ise 3 yıldır Türk pazarındaki gelişmeleri takip ederek pazara girmek istediklerini, Hitayla ile anlaşmayı 6 ayda sağladıklarını ve Hitay'ın iş dünyasındaki başarılı deneyimlerine güvendiklerini açıkladı. Sotheby's'in 44 ülkede 530'un üzerinde ofisi bulunuyor.

'Yabancıya mülk satışı kolaylaştırılmalı'
Sotheby's markası ile Türkiye'de yabancılara da konut danışmanlığı yapacaklarını söyleyen Hitay, 'Mütekabiliyet konusunda hükümetin yapıcı bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Bu işi kolaylaştıracaklarını tahmin ediyoruz' diye konuştu. Türkiye'de en çok gayrimenkul talebinin Avrupa ülkeleri ile Kazakistan, Ortadoğu Azerbeycan ve Rusya'dan geldiğini söyleyen Hitay, Avrupalılar dışında diğer ülke vatandaşlarına şirket kurarak satış yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Dilek TAşž/Sabah Emlak


Geri Dön