29 / 04 / 2024

Emine Erdoğan, Beyoğlu Yenişehir Semt Konağı'nı açtı!

Emine Erdoğan, Beyoğlu Yenişehir Semt Konağı'nı açtı!

Emine Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi Yenişehir Semt Konağı'nın açılış törenine katıldı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçmişine sırtını dönenlerin geleceğini şekillendirmesinin mümkün olmadığını belirterek, tarihlerinden ders, ibret ve tarihi miraslarından ilham almayanların geleceğini inşa etmelerinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Emine Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi Yenişehir Semt Konağı'nın açılış törenine katıldı. Belediyenin 10. semt konağının hizmete girdiğini belirten Erdoğan, konağın, ilçede yaşayanlara hayırlı olmasını diledi.

Daha önce hizmete giren 9 konağa, halkın yoğun ilgi gösterdiğini, beğeniyle ziyaret ettiğini ve buradan istifa ettiğini kaydeden Emine Erdoğan, konağın, sosyal yardım bürosu, aşevi, çamaşırhane, duşhane, anaokulu, sağlık ocağı, eğitim sınıfları, etkinlik salonu ve postanesiyle, semtin neredeyse tüm sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan büyük bir kompleks niteliği taşıdığını ifade etti.

Erdoğan, semt konaklarının, sadece eğitim hizmetlerinden bugüne kadar 15 bin vatandaşın yararlandığını, buralarda meslek edindirme programlarına, okul eğitim destek programlarına, bilinçlendirme çalışmalarına ve anaokuluna ücretsiz gidilebildiğini dile getirdi.

Aynı şekilde, sadece 2009 yılında 5 bin vatandaşın, konaklarda düzenlenen sağlık tarama ve testlerinden yararlandığını ve sağlık ocaklarından hizmet aldığını vurgulayan Erdoğan, semt konakları aracılığıyla Beyoğlu Belediyesinin 22 bin 500 vatandaşı da sosyal yardım hizmetiyle buluşturduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, 15 binden fazla kişinin de semt konakları aracılığıyla gerçekleştirilen kültürel faaliyetlere katıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Özellikle bu konakların, Beyoğlu ve İstanbul'un mimari tasarımını yansıtıyor olmasından büyük heyecan duyuyorum. Böyle güzel ve estetik eserleri Beyoğlu'na kazandırdığı için değerli başkan ve ekibini ayrıca kutluyorum. Dünyamız çok hızlı bir şekilde değişiyor. Şunu üzülerek ifade etmek durumundayım: Dünyanın birçok ülkesinde, birçok toplumda, değişimin birçok insani hasletin, adeta birer ağırlıkmış gibi atılarak gerçekleştiğine şahit oluyoruz. Sadece çevre, sadece ormanlar, buzullar değil, şehirler, şehirlerdeki günlük yaşam, sessizlik, sükunet, huzur da yıpranıyor. Dünya küreselleşirken, küresel bir köye dönüşürken, nüfus bu kadar hızlı artarken, ne acıdır ve ne tezattır ki insanlar ve insanlık daha da yalnızlaşıyor. Bizler böyle körü körüne bir değişimin takipçisi olamayız."

-"GÖNÜLLER ARASINDA KÖPRÜLER İNŞA ETMEYİ İHMAL ETMEDİK"
Türk medeniyetinin "bir sevgi medeniyeti" olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim medeniyetimiz, yüreklere, gönüllere, hitap eden bir medeniyettir. Tarihin sayfalarını şöyle bir çevirdiğimizde, sadece yoksulları, sadece yolda kalmışları, garipleri, mağdur ve mazlumları değil, çevresini, hayvanları, tüm canlıları, geçmişi ve geleceği kendisine dert edinmiş bir medeniyet tasavvurunu göreceksiniz. Bizler kendimize, kendi ailemize, kendi aile fertlerimize gösterdiğimiz ihtimamı, tarih boyunca sokaklarımıza, mahallelerimize, şehirlerimize, oraların sakinlerine de gösterdik. İnşa ettiğimiz şehirleri, insanla, çevreyle, toprakla barışık şekilde inşa ederken, eş zamanlı olarak gönüller inşa etmeyi, gönüller arasında köprüler inşa etmeyi ihmal etmedik. Gönüller kazanmayı asla ve asla göz ardı etmedik. Dayanışma, paylaşma, kardeşlik gibi duygular, bizi var eden, bizi biz eden duygulardır. Bu duygularımızı terk edersek, değişime feda edersek inanın biz biz olamayız, inanın ayakta kalamayız."

-"KÖKSÜZ BİR TOPLUM DA YOK OLMAYA MAHKUMDUR"
Emine Erdoğan, yoksul insanların kendi kaderlerine terk edildiği ve yalnızlığa mahkum edildiği anda, o bölgede insanlığın da ölmüş olacağını vurguladı.

Dünyadaki değişimlerin çok yakından takip edilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, şunları belirtti:
"Ama biz bu değişimi, kendi öz değerlerimizi, insani değerleri, paylaşma, dayanışma, kardeşlik hukukunu muhafaza ederek sürdüreceğiz. Geçmişine sırtını dönenlerin geleceğini şekillendirmesi mümkün olamaz. Tarihlerinden ders almayanların, ibret almayanların, tarihi miraslarından ilham alamayanların geleceği inşa etmeleri söz konusu olamaz. Temelsiz bir bina nasıl çökmeye mahkumsa, biliniz ki köksüz bir toplum da yok olmaya mahkumdur. İşte onun için, tarihi mimarimizle birlikte, paylaşma ve dayanışma kültürümüzü de yaşattığı için ben bu konakların hayati derecede önemli olduğuna inanıyorum. Bu anlamlı çabalar, dalga dalga büyüyerek ülkemizin tamamına örnek teşkil ediyor."

Erdoğan, daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve tiyatro sanatçısı Muhsin Ertuğrul'un eşi Handan Ertuğrul ile semt konağının açılışını yaptı. Eğitim salonlarını ve anaokulunu gezen Erdoğan, anaokulundaki öğrencilere oyuncak dağıttı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Emine Erdoğan, konağın yapımına katkı sağlayan Handan Ertuğrul'un elini öptü ve günün anısına şilt verdi.

Ayrıca, Belediye Başkanı Demircan tarafından, Emine Erdoğan'a Galata Kulesi maketi hediye edildi.
AA


Geri Dön