Turizm

EMITT'te turizm zenginliklerimiz ziyaretçileri büyüledi!

Aylardır süren çalışmalar sonucu Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve de Yalova ortaklaşa katıldığı EMITT fuarında görücüye çıktı. EMITT Fuarı' nda turizm Türkiye'nin zenginlikleri ziyaretçileri büyüledi...

Tüyap Fuar Merkezi'nde açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yapılan etkinlikte, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın koordine ettiği 5 ilin (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova) turizm zenginlikleri ziyaretçileri büyülüyor. Türkiye'den 150'nin üzerinde belde ve ilin katıldığı fuara, 70 farklı ülkeden 4 bin 500 katılımcı iştirak ediyor. 


EMİTT fuarına MARKA Yönetim Kumlu üyelerinden Düzce Valisi Ali İhsan Su, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve Doğu Marmara illeri turizm İl Müdürleri iştirak ettiler. 30 Ocak 2 Şubat 2014 tarihleri arasında 18. kez TÜYAP Beylikdüzü Fuar Alanı'nda düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illeri ortak tema altında katılım sağlıyor. 

2 bin 350 metrekare alanda Doğu Marmara illerinin ortak katıldığı fuarda el sanatlarından yöresel ürünlere, kış turizmden doğa turizme, günübirlik turizmden gastronomi turizmine, geleneksel turizmden (deniz-kum-güneş) alternatif turizm çeşitleri stantlarda sergileniyor.


YATIRIMCILAR YÖNLENDİRİLİYOR, GİRİŞİMCİLER DESTEKLENİYOR 


Kalkınma Ajansları potansiyel girişimcilere verdiği eğitimler ve eğitim sonrasında KOSGEB'in sağladığı desteklerle turizm girişimcilerinin desteklenmesine yönelik olarak da çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Bu çerçevede MARKA, verilen mali ve teknik desteklerle gerek özel sektör, gerekse de kamu ve sivil toplum kuruluşlarının projelerine, kurulduğu yıldan beri destek oluyor. Fuar boyunca, MARKA tarafından verilen destekler, fuar alanının 8 A Numaralı Salonu'nda MARKA uzmanları tarafından ziyaretçilere aktarılacak. 


Fuarda, Doğu Marmara Bölgesi'nin tanıtımının yapılmasının yanı sıra, yerli ve yabancı yatırımcılara yönelik yatırım olanakları, yatırım teşvik ve destekleri de sergilenecek. 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilan edilmiş Doğu Marmara Bölgesi'ndeki turizm bölgeleri, kültür ve turizm koruma ve geliştirme bölgeleri ile turizm koridorları hakkında detaylı bilgiler, yatırım yapmak isteyenlerle paylaşılacak. Ayrıca, turizm yatırımcılarına yönelik destek, uygun kredi olanakları ve hibeler anlatılıyor. 


Düzce Postası