02 / 05 / 2024

Emlak Bankası nedir?

Emlak Bankası nedir?

Türkiye Emlak Katılım Bankası, Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile resmen faaliyete geçti. Peki, Emlak Bankası nedir? Emlak Bankası'nın faaliyetleri neler? 



Emlak Bankası, 3 Haziran 1926’da Atatürk'ün verdiği talimat doğrultusunda 20 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu. Emlak Bankası bir çok konut projesine imza atarak sektörde adından söz ettirmeyi başarmıştı. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun 6 Temmuz 2001 tarih ve 5508 sayılı onayı kapsamında 9 Temmuz 2001 tarihinden itibaren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Emlak Şubesi olarak hizmetlerine devam etmekte olup 3 Temmuz 2001 tarih 24451 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 4684 sayılı Kanun ile, Türkiye Emlak Bankası anonim şirketinin bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisi sona ererek tasfiye haline getirilmişti. 

26 Şubat 2019 tarihli BDDK kararı ile Emlak Bankası yeniden faaliyet izni aldı ve faaliyet izni Resmi Gazete'de yayımlandı. Bankanın yeni unvanı "Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi" kısa adıyla "Emlak Bank" olarak açıklandı. 

Resmen faaliyete alınan Emlak Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı olarak Deniz Aksu atandı. Emlak Bank tarafından yapılabilecek iş ve işlemlerden bazıları şöyle;

"Katılım fonu kabulü, nakdi, gayri nakdi her cins ve surette kredi verme işlemleri. Yurt içi ve yurt dışından fon toplama, hesaplar açma, borç alma, avans kabul etme işlemleri. Bankalar, finansal kuruluşlar, şirketler ile yurt içinde ve yurt dışında ortaklık veya kar-zarar ortaklığına girişilmesi veya sair her türlü surette iş birliği veya iştirakte bulunulması ve bu maksatla fonlar teşkil veya temin edilmesi. Yürütülen faaliyetler çerçevesinde yurt içinde veya yurt dışında, ham veya mamul madde, makine, ekipman, teçhizat, uçak, gemi ve taşınır mülkiyetine konu olabilecek her türlü mallar ile arsa, arazi, bina ve taşınmaz mülkiyetine konu olabilecek her türlü mallarla ilgili satım, trampa, bağış, takas, inşa, işletme ve benzeri işlemleri ve ilgili tescil, beyan, şerh, terkin, fek, değişiklik, düzeltme ve diğer her türlü işlemler."

Emlak Bankası personel alımı

Emlak Bankası, kendi internet sitesi üzerinden personel alımlarını 8 Ocak 2019 tarihinde başlattı. Banka ''EmlakBank'ta Kariyer'' kategorisi altında yeni mezun ve genel başvuru olarak 2 başlıkta başvuruları kabul ediyor. 

Yeni mezun başvuru:

1-) Genel Yetenek Sınavı
2-) Yabancı dil gerektiren pozisyonlar için "Yabancı Dil Sınavı"
3-) Değerlendirme Merkezi Uygulamaları
4-) Mülakat
5-) Kişilik & Yetkinlik Envanteri

Genel Başvuru Şartları:

1-) Üniversitelerin iktisadi, idari bilimler ve mühendislik lisans programlarından mezun,
2-) İletişim kabiliyeti gelişmiş,
3-) Analitik düşünebilen,
4-) Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya en az 2 yıl tecilli,
28 yaşını aşmamış olmak,

Genel Başvuru:

1-) Asgari üniversite mezunu,
2-) İletişim kabiliyeti gelişmiş,
3-) Analitik düşünebilen,
4-) Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya en az 2 yıl tecilli,
5-) Bankacılık tecrübesi olmayan adaylar için 28 yaşını aşmamış olmak.

Diğer Bilgiler:

Bankacılık tecrübesi gerektirmeyen başlangıç düzeyi pozisyonlar için "Genel Yetenek Sınavı", tecrübe gerektiren veya gerektirmeyen tüm pozisyonlar için ise "Kişilik & Yetkinlik Envanteri" uygulanabilecek olup sözü edilen sınav ve envanter uygulamaları ile ilgili bilgi değerlendirme sürecine alınan adaylara ayrıca verilecek.

Öznur YASLI İKİER/Emlakkulisi.com


Deniz Aksu Emlak Bank'ın yeni genel müdürü oldu!

Emlak Bankası kentsel dönüşümü destekleyecek!

Emlak Bankası geri döndü!


Geri Dön